Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Irodai jellegű szellemi...

Irodai jellegű szellemi munkánál mennyire számít a magas vérnyomás?

Figyelt kérdés
Állítólag ezekben a munkakörökben már nem kötelező a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat, azonban nálunk kötelezővé tette a munkáltató. Üzemorvos mennyire szokott kötekedni?
szept. 29. 09:59
1 2
 1/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát most ha magas a vérnyomásod, bár attól is függ mennyire, akkor sem fog tudni mit csinálni, elküld háziorvoshoz.
szept. 29. 10:08
 2/11 A kérdező kommentje:
Küldjön. 18 éves korom óta magas a vérnyomásom, egyetlen tablettát sem vettem be. Már nem is irkálja, rájött, hogy szélmalomharc.
szept. 29. 10:14
 3/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Oké, de az üzemorvos, ha ezt megtudja, akkor odaküld, de ha nem nagyon sok, akkor csak figyelmeztet.
szept. 29. 10:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Csak engedjen dolgozni, ennyi a lényeg.
szept. 29. 10:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire magas, ha mér egy 170-et, ott helyben elkezdi csökkenteni (hacsak vissza nem utasítod), aztán elzavar kivizsgálásra, úgy tuti nem enged dolgozni.
szept. 29. 11:17
 6/11 A kérdező kommentje:

Nincs jogosultsága kezelni, hiszen nem ismeri az anamnéziseket, van-e CAVE stb.

Ha pedig nem enged dolgozni, a munkáltató rosszul jár. Végzettségem miatt úgy kapkodnak értem, mint más egy falat kenyérért.

szept. 29. 11:21
 7/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nekem 170-el semmit sem csinált, csak megijedt és mondta, hogy ezt szerinte kell minimum ellenőrizni.
szept. 29. 11:43
 8/11 anonim ***** válasza:

"Ha pedig nem enged dolgozni, a munkáltató rosszul jár. Végzettségem miatt úgy kapkodnak értem, mint más egy falat kenyérért."

És 1 hozzászólással előbb írod, hogy nem számít semmi, csak engedjen dolgozni. Ha akkora Jani lennél, nem fosnál egy üzemorvostól, hiszen max elmész másik munkahelyre, ahol másik üzemorvossal szerződnek, és az talán enged dolgozni.

szept. 29. 17:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Csupán emlékek kötnek ehhez a munkahelyhez, illetve a kollégák is nagyon rendesek. Másnap találnék új munkahelyet, ha az üzemorvos kiszedne.
szept. 29. 18:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Csak szerintem is 0 az értelme annak, hogy az üzemorvos megtorpedózhat bármi okból egy olyan munkakörnél, ahol nincs is előírva a törvényben a vizsgálat, ergo az állambácsi úgy gondolta, hogy mehet mindenki?
szept. 29. 19:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!