Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mennyire lehet káros? :O

Mennyire lehet káros? :O

Figyelt kérdés
Anyukám a teás edényt és néhány műanyag kis edényt hipós vízben áztatott, utána pedig elmosta, de én pl. a teán éreztem a hipót, lehet ettől bajom? Vagy ne aggódjak, hogy beáztatta az edényeket?
2010. nov. 3. 17:04
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem csak a szagát érzed még,de ha megnyugtat,akkor mosd el mégegyszer az edényt
2010. nov. 3. 17:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem eléggé. Kérd meg anyukádat, hogy legközelebb csak olyan tisztitószereket használjon, amit akár meg is ehetnétek. Pl mindenféle szines maradványokat eltüntet a műanyagokról is a citrom leve. Vagy az ecet. A hypo nem ennivaló! Akármilyen kevés marad az edényen, akkor is mérgez, mert a mérgeket a szervezet nem tudja felhasználni és éppen ezért eltárolja őket a zsirszövetekben. Idővel ezek felhalmozódnak, és mindenféle betegségeket okoznak. Ugyis annyi ilyen szintetikus mérget etet velünk az élelmiszeripar, nem szabad még otthon is rátenni erre egy lapáttal. Én nem használok a házamban vegyszereket, mégis tisztaság van. A tulzott tisztaságmánia sem vezet jóra, mert ha az ember néha nem találkozik egy kis kosszal itt-ott, nem tudja a szervezete kidolgozni rá az ellenszert, igy védekezni sem tud majd ellene. Ugyhogy csak természetesen!!!!!
2010. nov. 3. 17:40
 3/5 anonim ***** válasza:

A hypóval igazából csak az a probléma, hogy marja a nyelőcsövet, más káros hatása nem nagyon van, de ez éppen elég. Habár neked attól a minimális hypótól nem lesz semmi bajod.

Előző a hozzászólásod egy részével nagyon egyetértek, tényleg, feleslegesen sok vegyszert használunk, de azt azért meg kell jegyeznem, hogy az ember szervezete a nehézfémeken kívül nem nagyon raktároz méreganyagokat, hanem a máj semlegesíti őket. Lásd alkohol.

2010. nov. 3. 18:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát hypóba áztatni nem egy nagy ötlet. Csatlakoznék az első hozzászólóhoz.

Ha régóta koszos az edény, nyers hús volt benne stb.:

akkor valóban fertőtleníteni kell.

Ez azt jelenti hogy minimális fertőtlenítőszert kell alkalmazni mosogatáshoz. Áztatni nem valami egészséges.

Ha ilyet használtok, akkor utána alaposan el kell mosni az edényt, majd nagyon alaposan elöblíteni, akár többször is. A víz nagyjából semlegesíti a lúgos kémhatást.

Szerény véleményem szerint sürgősen konzultálnod kéne anyukáddal, a vegyszerek ésszerű használatáról. Néha tényleg kell, de mint említettem, csak ésszel, és körültekintően. :D

2010. nov. 3. 21:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Mondtam anyumnak hogy ebbe áztatni nem szerencsés, pláne hogy mindennap használva van. Azt mondta nem fogja használni:D. Megnyugtatott, hogy nem lehet nagyobb bajom:) Köszönöm még egyszer nektek!:)
2010. nov. 3. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!