Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Székelési inger borzasztó...

Székelési inger borzasztó fájdalommal, görccsel jár. IBS lehet?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban is sokszor tapasztaltam, hogy szinte a semmiből elkezdek görcsölni (megjegyzem, sosem szoktam, még menzesz alatt sem) és rohannom kell wcre. Én azt hittem, hogy ez a normális, de mióta párom lett és mondtam neki egyszer, az volt a válasza, hogy neki nem jár ilyen kellemetlenséggel.

Már azelőtt is hallottam az IBS-ről, de akkor jutott eszembe, hogy talán nekem is az lehet, és miután elolvastam a tüneteket, rájöttem, hogy nagy eséllyel nekem is az van.

Igazából együtt tudok vele élni és nem is mindennap jelentkezik, csak heti párszor, max 1-2 percig tart, szóval elviselem, sok embernek ennél nagyobb baja is van.

A kérdésem csak az volna, hogy aki ilyen gonddal él együtt, annak az IBS betegségként, vagy tünetként jelentkezett? Meg lehet szüntetni?

szept. 17. 13:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Az IBS-t csak ráfogni szokták olyan dolgokra, amiket nem tudnak megmagyarázni, pl. amikor stressz miatt görcsölsz vagy van hasmenésed. Az is lehet, hogy volt gyerekkorodban valami gyulladásos bélbetegséged, és az okozhatott valami visszamaradt szűkületet. Ha nem okoz semmilyen egyéb problémát, én annak ellenére is felkeresnék egy gasztroenterológust legalább egy ultrahang erejéig. Ha gyerekkorod óta ezzel a tünettel élsz, és semmi egyéb nincs (véres széklet, rendszeres híg, stb.) akkor nem gondolnám, hogy nagy a baj.
szept. 17. 14:00
 2/2 A kérdező kommentje:
1# Voltam ultrahangos vizsgálaton és nem találtak semmit, úgyhogy bízom benne, hogy nincs komolyabb bajom. Akkor alakulhatott ki, amikor rengeteget stresszeltem általános iskolás koromban, és egész nap nem mentem wcre. Valamiért nem múlt el azóta.
szept. 17. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!