Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kerekesszékes-ek hàny literes...

Kerekesszékes-ek hàny literes vizelet gyüjtőzsàkot hasznàltok ès hovà rejtitek el ilyenkor nyàron?

Figyelt kérdés
Mertek ilyenkor nyilvános helyen sokat inni? Kàvè sör stb ...

#vizelet #mozgàskorlàtozott
aug. 28. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Én 1000ml- est használok, de nem szoktam megvárni, hogy tele legyen. Kávét minden nap fogyasztok, sört is fogyasztok bőven. Hosszú nadrágot hordok csak, mikor nem vagyok otthon. A zsákot a lábamra rögzítem. Olyan helyre megyek, ahol van mozgássérült mosdó, ott simán leeresztem a tartalmàt és ennyi
aug. 29. 22:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Ide írok, mert nem akarom, hogy nèv alapjàn azonosítsanak. Nem minden mozgássérült ugyanolyan, mindenkinek más a sérülési foka. Én nem èrzem a vizelèsi, székelési ingert. Az utóbbi főleg a rendszeressègen függ, de akadhatnak balesetek is. A vizelèsire meg van aki időleges katétert, àllandó katétert hasznàl. Én időleges katétert hasznàlok, ami azt jelenti, hogy ha tele van a húgyhólyag, akkor leeresztem a tartalmàt. Vagy ha sörözök akkor behelyezek egy katètert ès akkor nincs gond, de utàna kiveszem a katétert nincs gyulladásos gond. Én pelenkàt szoktam hordani, nem vehető èszre ès megóv ha baj van
nov. 10. 20:15
 3/6 A kérdező kommentje:
2-es Ès ezt mindíg szàmolgatni is kell, hogy mikor kell behelyezni a csövet? Ha pl. Ètteremben eszel levest főètel közben üdítőt kàvèt iszol majd a vègèn megint üdítő vagy sör akkor kb. mikor kell behelyezni a katètert. Ha vèletlen elfelejted akkor folyamatosan becsurog a pelusba?
dec. 1. 18:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez mindenkinek más igazából. Én simán beteszek előtte egy katétert és nincs probléma ilyenekkel. Aki inkább leereszti, az fél-1 óra között lehet. Ha elfelejtik, akkor vagy szépen belecsorog a pelenkába, vagy egyből reflex szerűen ürül, ez is sok mindentôl függ
dec. 2. 08:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszt akkor hadd kèrdezzem meg, hogy mièrt hasznàljàk a legtöbben azt a fajta katètert amit óvatosan kell behelyezni a hugycsőbe felcsúsztatni ès fertőzès veszèlyes. Ugye lètezik kondom katèter ami lènyegèben egy hímvesszőre illeszkedő cucc mint egy óvszer ès cső formàjàban folytatódik nyilvàn ez csak fèrfiaknàl jàtszik de lehet màr van női verzió is. Ha úgyis becsurog magàtól akkor ez nem praktikusabb a pelenkànàl is nem kell űlni az àtàzott nedves pelusba hanem szèpen lecsurog a gyüjtőzsàkba!?
dec. 5. 09:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért mert a hólyag tartalmát lehet leereszteni a katéterrel. Van akinek nem folyamatosan ürül, tudja managelni. Kondomkatétert is biztos használja valaki, én nem merném a balesetek miatt. Akinek meg reflexszerűen ürül nincs előbbre vele.
dec. 5. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!