Hasmenéses betegséggel meddig kellene otthon maradnom?
Nyári szüneten vagyok, és benyeltem valamit, amitől megy a hasam/gyengébb vagyok.
Ha összeszedem magamat, akkor simán megyek boltba, stb, és nem kell rohannom a wc-re, inkább ha hazaérek, akkor kezdődik, amikor "leenged" a szervezetem. Tegnap ment a hasam, ma még nem (lekopogom).
Tegnap már picit gyengébb voltam, és itthon maradtam pihenni egész nap, nem ,mászkáltam, viszont nagyon nehezen bírom. Ma is úgy keltem, hogy nagyon mehetnékem van, viszont nyilván másokat sem akarok megfertőzni, fordított helyzetben én sem örülnék.
Meddig érdemes ilyenkor itthon maradni, amikor az emberben van valami vírus?
Picit bánt, hogy nyári szünet, és ez van...
Amíg megy a hasad addig semmiképpen, mert hidd, el, bromi kellemetlen, amikor azt hiszed, már jól vagy és összefosod magad pl a buszon mert "hát annyira mégsem vagy jól".
Maradj otthon 3-4 napot, pihenj, pihend ki, és majd utána menj bárhová.
Szia gastroenterologus orvosként mondom, hogy amíg nem normál székleted van addig semmiféleképpen ne menj dolgozni.
Ilyen helyzetben ajánlott az ágynyugalom és rengeteg folyadék ivása hiszen a hasmenés az nagyon sokat kihajt. A teljes homeosztázis felbomolhat. Erre rátesz az is, hogy extrém meleg van a napokban.
Pihend ki aztán jó közérzettel go dolgozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!