Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha abbahagyom a kávéivást?

Ha abbahagyom a kávéivást?

Figyelt kérdés

Valószínűleg kalcium hiányom van, és anyu azt javasolta hagyjam abba a kávéivást, ill. max. napi 1 csészével.

Diétáztam egy ideje, sikeresen lement (zsírból! nemcsak víz vagy izom) jó pár kiló, és a kávét nemcsak az élénkítő hatása miatt ittam diéta alatt, de az anyagcsere gyorsító hatása miatt is. (Tudtam minden reggel wc-zni:)) Most is megiszok napi 3-4 csészével így diéta után is. Ha ezt lecsökkenteném napi 1 csészére, vagy teljesen elhagynám, lehetséges lenne, hogy visszajönne pár kiló?

(A cigisekre gondoltam, mert ha ők abbahagyják a cigit (nikotin, mint anyagcseregyorsító kiesik az életükből) gyakran felszednek pár kilót.) Ez a kávéra is igaz lehet?

Előre is köszi, 18/l

2010. nov. 2. 07:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nem vagyok orvos.De szerintem ha reggel meg mondjuk ebéd után iszol kávét az nem olyan sok.Meg szedj kalciumot.

Nekem is elég rossz volt az anyagcserém.Én szűztea kapszulát kezdtem el szedni.Nem fogyás céljából, tényleg csak az anyagcserém miatt.Amióta szedem reggelente nem kell se kávé se semmi első utam azonnal a WC-re vezet.

2010. nov. 2. 07:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de 3-4 csésze kávé biztosan ártalmasabb, mint +5 kg.
2010. nov. 2. 08:52
 3/5 anonim válasza:
Régebben olvastam valahol,hogy a koffein gátolja a kálcium felszívódását.Valószínüleg ezért nem ajánlott a kávé most neked.Egyébként szerintem a napi 4 csésze sok.Épp elég lenne reggel egy csésze és akkor délután pedig szedhetnél kálciumos pezsgőtablettát vagy ami kell.Ja és fogyassz sok tejterméet :D
2010. nov. 2. 09:35
 4/5 anonim ***** válasza:
nem hízol meg, csak fáradtabb leszel egy hónapig, mint akit fejbevágtak :)) én teljesen leszoktam a kávéról egy időban, és mint egy zombi úgy közlekedtem, de nem híztam :) Aztán már kávé nélkül is jól elvoltam később.
2010. nov. 2. 15:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó: huh, megnyugtattál^^ köszi:)
2010. nov. 2. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!