Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szédüléssel hol kezdjem?

Szédüléssel hol kezdjem?

Figyelt kérdés

Állandó szédelgéssel, fej kóválygással hova forduljak elősször?

Hát már elég régóta van ez, hogy nem bírom ha csak egy fél kört is kell forogjak, vagy a hintát, mármi ilyesmi mozgást. Még a medencében a matracon is, ha van egy kis hullám benne, már attól szédülök 🙈. Eddig nem annyira foglalmoztam vele. De szerintem már egyre rosszabb. Szemészetre szeretnék majd menni, mert szerintem kellene szemüveg is. Valamint gondoltam erre a belső fül dologra, ami az eggyensúlyért felelős. Az gondolom fül-orr-gégészet. Olvastam olyat is, hogy ha nyaki izmok is le vannak tapadva, az is okozhat ilyet.

Igazából érdekelne, hogy akinek volt hasonló, merre indult el, valamint ez javult? Ha igen mennyire? Vagy teljesen rendbe jött? Mert nagyon zavar, hogy a gyerekeimmel nem tudok úgy játszani, vagy bohóckodni olyat, anélkül, hogy rosszul lennék, szédülnék.

Köszönöm, ha tudsz segíteni. 😊

júl. 27. 17:11
 1/9 anonim ***** válasza:
A szédülés részénél!
júl. 27. 17:29
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Haziorvos, aztan onnan kuldhetnek tovabb, Kardiológia, neurológiai, fulorrgege, CT, mr, pszichológia, sok minden okozhatja
júl. 27. 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Első körben többszöri vérnyomás ellenőrzés, aztán fül-orr-gége. Ők, ha komolynak gondolják, tovább tudnak küldeni oto-neurológiára, az direkt a szédüléssel foglalkozik.
júl. 27. 18:21
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha ez így hirtelen kezdődött és mozgásra jön elő akkor lehet, hogy elmozdultak a kristályok a füledben, amik az egyensúlyt irányítják. Nem ütötted be a fejed mostanában vagy elestél?

A szédüléssel én a fül-orr gégészeten kezdenék.

júl. 27. 18:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Sok mindentől lehet. Első körben a vízhiány és a meleg is okozhatja.
júl. 27. 18:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Figyelj arra, hogy 2-3 liter vizet igyál. Ha eleget iszol, és mégis szédülsz, akkor a háziorvoshoz menj. Ha ő nem tudja, megtalálni az okát -nálam egyből megtalálta hasonló esetben- akkor továbbküld megfelelő szakrendelésre.
júl. 27. 19:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Bőven elég a 2 liter. Sokan még az 1,5-öt sem ugorják meg.
júl. 28. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Fizikai aktivítástól is függ, ha egész nap betonozol a tűző napon, akkor a 4 litert is megiszod vagy többet. Ha csak otthon ülsz a klímás szobában egész nap akkor a 1,5 liter is elég lehet.
júl. 28. 13:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Azzal kezdeném hogy 24 óráig nem iszol semmi alkoholt, semmi drogot. Ha elmúlik a szédülés és csak másnaposságot érzel akkor megvan mi okozta.
aug. 1. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!