Milyen orvoshoz forduljak ezzel a fajta szédüléssel?
Lassan 1 hete úgy ébredtem, hogy amikor felkeltem az ágyból ez a forog velem a világ fogadott, kellett egy olyan 30-40 másodperc, hogy jobb legyen a helyzet és eltudjak indulni. Napközben nem éreztem semmi komolyabb szédülést, de azért a fejem kicsit tompább volt. Délután amikor ledőltem tv-t nézni, akkor szembesültem vele az ágyban, hogyha jobbra fordulok vagy kicsit megemelem a magam akkor ismét ezt a forgó szédülést éreztem, de hogyha felakartam kelni az ágyból ismét ez a 30-40 mp kellett, hogy a szédülés csökkenjen. Mivel a szédülés még 2-3 nap után is hasonló módon jelentkezett ezért felkerestem a házi orvosom, de ő csak a vérnyomáson rugózik, ami nekem évek óta 140 körül van (néha azért van 145-150 között is). Volt laborvizsgálat is, de a vérkép nem mutatott semmit, egyedül a hugysav van kicsit a határérték felett.
Aláírom, hogy a vérnyomás lehetne kicsit alacsonyabb, de szerintem a szerintem ez a szint nem okoz ilyen mértékű szédülést, illetve, hogy az ágyban akkor jelentkezik ha jobbra fordulok (és ha balra nem) akkor szerintem más irányban kellene vizsgálódni. Rákérdeztem a nyakra is, de kategórikusan azt mondta, hogy az nem okoz ilyet.
Abban szeretnék csak tanácsot kérni, hogy milyen jellegű orvost keressek szerintetek fel?
Fül orr gégészt,aki szédülés kivizsgálással foglalkozik.
Valószínűleg elmozdultak a kristályok a belső fülben. Azt helyre tudják tenni.
A hirtelen mozdulatra jelentkező szédülés erre utal.
De ettől még lehet vérnyomás probléma is.
Okozhat a nyaki-gerinc szédülést,sőt a nyaki izmok is okozhatnak ilyet vagy ha esetleg gyulladás van ott.Tudom,mivel ezzel jártam 2 hónapig terápiára.
Mielőtt elkezdtem a tornát,masszázst és elektroterápiát..odáig fajult hogy már nemtudtam kimozgatni balra se jobbra a fejemet.
Még reumatológián is azt mondták hogy ettől nem lehet,aztán olyan masszőrhöz jártam aki elmagyarázta "magyarul" hogy ez miért van.
Tehát az sem mindegy milyen orvoshoz mész .. :/ simán lekoppintanak azzal hogy ez nem lehet attól,ilyen nincs.. stb.
Remélem kiderült mi az oka,mert tudom hogy rossz a szédülés,főleg ha folyamatosan van,nagyon megkeserít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!