Nagyon vizesedek, alig pisilek. Hogyan tudnám kihajtani?
Napi kb. 3 liter vizet iszok (kávéval együtt). A hűvös lakásban ülök, nem mozdulok ki. Alig pár csepp pisi jön, a hasam meg dagad a sok folyadéktól. Jó ideje életmódváltásban vagyok, de még mindig túlsúlyos vagyok. Egészségesen eszek és sokat mozgok. Menstruáció előtt jár a ciklusom. De akkor sem normális ez a sok felhalmozott víz és hogy nem jön ki.
Tanácsolnátok valamit?

Mennyi vizet ittál meg egyszerre? Mennyi vizet szoktál inni egyszerre?
Mióta áll fent a probléma?
Az egészséges étkezés alatt konkrétan mit értesz?
Ödéma van valahol a testben? Amennyiben igen, hol?
A sok mozgás az mennyi és mi?

Kb egy hete van ez. Fél éve váltottam életmódot. 1800 kcal-t eszek egy nap. Ebben minden tápanyag benne van, ahogy kell. Eszek rostot, fehérjét, szénhirátot is. Heti 4-5x elliptikus trénerezek egy órát. Nem tudok ödemáról, hogy lenne.
Eddig a meleg időre fogtam, de gondolom ez akkor sem normális.

Köszi a válaszokat.
Ezeket nem írtad meg, pedig fontos:
Mennyi vizet ittál meg egyszerre?
Mennyi vizet szoktál inni egyszerre?
Ezen kívül: naponta hányszor vizelsz?
Víz fogyasztása után mennyi idővel távozik a vizelet és mennyi? Ezt akár most is letesztelheted, ha eddig nem figyelted meg.
Ettél mostanában túl sós vagy túl cukrozott ételt?

Holnap elmegyek dokihoz.
A napi 3 litert egy poharanként szoktam meginni. Kb két óránként érzem az ingert, hogy pisilnem kell, de elenyésző mennyiség jön, olyan kevés, mint amikor az ember felfázik.

Rendben. Megírod majd, hogy mit javasolt?
Arra még nem válaszoltál, hogy ettél-e mostanában magas só- és cukortartalmú ételeket? Esetleg minden nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!