Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagyon vizesedek, alig pisilek...

Nagyon vizesedek, alig pisilek. Hogyan tudnám kihajtani?

Figyelt kérdés

Napi kb. 3 liter vizet iszok (kávéval együtt). A hűvös lakásban ülök, nem mozdulok ki. Alig pár csepp pisi jön, a hasam meg dagad a sok folyadéktól. Jó ideje életmódváltásban vagyok, de még mindig túlsúlyos vagyok. Egészségesen eszek és sokat mozgok. Menstruáció előtt jár a ciklusom. De akkor sem normális ez a sok felhalmozott víz és hogy nem jön ki.

Tanácsolnátok valamit?

2024. jún. 30. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mozogj. Ha a hűvös lakásban ülsz nyilván nem izzadsz, viszont ha már kóros akkor orvossal kell vízhajtót íratni.
2024. jún. 30. 12:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi vizet ittál meg egyszerre? Mennyi vizet szoktál inni egyszerre?

Mióta áll fent a probléma?

Az egészséges étkezés alatt konkrétan mit értesz?

Ödéma van valahol a testben? Amennyiben igen, hol?

A sok mozgás az mennyi és mi?

2024. jún. 30. 12:34
 3/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Azt kizártnak tartom, hogy ha ennyit iszik valaki hiába nem mozog, csak ül, de nem tud kis wc-re menni, ott valami elakadás van. Mennyi ideje van ez így? Vese gyulladás pl. okozhat vizelet retenciót átmenetileg. Ki kell deríteni mi a puffadás oka, mert ha a húgyhólyag telik, de nem tud kiürülni, akkor nagy gond van. 2 dolgot tehetsz, először is felhagysz ezzel az életmóddal, legalább átmenetileg és gyorsan elmész orvoshoz.
2024. jún. 30. 12:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Na ja, urodinámiás vizsgálat kéne.
2024. jún. 30. 13:05
 5/12 A kérdező kommentje:

Kb egy hete van ez. Fél éve váltottam életmódot. 1800 kcal-t eszek egy nap. Ebben minden tápanyag benne van, ahogy kell. Eszek rostot, fehérjét, szénhirátot is. Heti 4-5x elliptikus trénerezek egy órát. Nem tudok ödemáról, hogy lenne.

Eddig a meleg időre fogtam, de gondolom ez akkor sem normális.

2024. jún. 30. 13:56
 6/12 anonim ***** válasza:

Köszi a válaszokat.

Ezeket nem írtad meg, pedig fontos:

Mennyi vizet ittál meg egyszerre?

Mennyi vizet szoktál inni egyszerre?

Ezen kívül: naponta hányszor vizelsz?

Víz fogyasztása után mennyi idővel távozik a vizelet és mennyi? Ezt akár most is letesztelheted, ha eddig nem figyelted meg.

Ettél mostanában túl sós vagy túl cukrozott ételt?

2024. jún. 30. 14:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez eletveszelyes is lehet.Most menj orvoshoz, amig jol vagy egyebkent.
2024. jún. 30. 14:07
 8/12 A kérdező kommentje:

Holnap elmegyek dokihoz.

A napi 3 litert egy poharanként szoktam meginni. Kb két óránként érzem az ingert, hogy pisilnem kell, de elenyésző mennyiség jön, olyan kevés, mint amikor az ember felfázik.

2024. jún. 30. 14:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Rendben. Megírod majd, hogy mit javasolt?

Arra még nem válaszoltál, hogy ettél-e mostanában magas só- és cukortartalmú ételeket? Esetleg minden nap?

2024. jún. 30. 16:38
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem ettem ilyeneket mostanában
2024. jún. 30. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!