Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Öregkor felé haladva mi a...

Öregkor felé haladva mi a gyógymód arra hogy nehezen kel az ember, mindene fáj, elnehezültnek érzi a testét es állandoan fáradt?

Figyelt kérdés

Korabban szinte azt se tudtam hogy van testem pillekonnyen ébredtem keltem sportoltam mozogtam alvás nelkul is tele voltam energiaval stb.

Öregkorban meg mintha ólomnehéz lenne a testem, sportoktól szétmennek az ízuletek, kötöttebbé válik a mozgás is, több bajt okoznak mint hasznot.

Nem akarom életem 2.felét ugy eltölteni mint egy nyomorék.

Ha hetkoznap dolgozom szinte hétvégente ki se birok kelni se az ágybol ha felkelek csak a reggeli keszulodes ugy kimerít hogy delben visszafekszek pihenni.

A fájdalmakat is már unom kicsinálnak, hogy hol itt hol ott fáj vagy a gerincem derekam vagy a combizom vagy a fogam vagy huzatot kaptam es a fülem fáj 1 hétig is, örök felfázással is élek, olyan nincs hogy ne lenne semmi. Ezek hiaba vannak kezelve, általánosak, visszajonnek a semmitol is.

jún. 15. 12:53
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Sok mozgásszervi problémának a mozgás hiánya az oka. Derékfájással mászkáltam már mindenhová. Kenegettem, masszíroztattam, próbálkoztam. Egy dolog segít igazán és tartósan. Ha áldozok napi 10 percet egy egyszerű nyújtásra, akkor pár nap alatt rendbe jön és semmi gondom. Amint abbahagyom, néhány nap múlva újra kezdődik.

Pár éve elmentem egy gyógytornászhoz, ő állított össze egy gyakorlatsort, abból szoktam néhányat elvégezni. Lehet érdemes lenne neked is megpróbálni, de előtte kérd ki doki véleményét, nehogy legyen valami ellenjavallat.

jún. 15. 13:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Hány éves nálad az az öregkor felé haladás? De ez egyáltalán nem így van másnál, ki kell rendesen vizsgáltatni reumatológussal. Meg a felsőlégútaidban vagy fogaidban is van valami krónikus gyulladás, amit meg kell találni, és kikezelni. Kérj egy labort a háziorvostól, magas lesz a gyulladás. Az életmódodról nem tudunk semmit, mennyit és mit dolgozol, mennyit pihensz, mennyire egészségesen táplálkozol.
jún. 15. 13:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Járok orvosokhoz most lett általanos vérképem is, fogorvos is csinál mindent, a gerincem ugyse tudják visszahajlitani tinin görbult el a rohadt mázsás iskolatáskátol de tinin huszevesen 30 semmi bajom nem volt tole. A gyogytorna persze ennyit is ért. Jártam évekig is meg úszni is de most 45 és itt tartok azzal is.

Menüt hozok főtt étel megvan.

Vérképemen a csillagosak:

-monocyta tul magas

-triglicerid tul magas

-GFR-EPI tul magas

- vas tul magas

- TSH tul alacsony

- folsav vészesen alacsony

Még a korzetihez kell ezzel visszzamennem. Nekem nem mond semmit..

jún. 15. 13:18
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

45 eves vagy es mar ilyen rozzant? Uszast legalabb csinald, meg valami joga szeru nyujtogatast elso korben.

Nem derult ki, mit eszel, de lehet azt is felul kell vizsgalni, plusz alvas, plusz stressz.

jún. 15. 14:22
 5/7 anonim ***** válasza:
48%
Tudod milyen sok 45 éves már ilyen rozzant? Sőt...
jún. 16. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
En is kozel annyi vagyok, es semmi bajom.
jún. 16. 15:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Öregen? 35 vagyok, és évek óta ilyen - oké, nekem veleszületett autoimmun betegségem van, de egy kalap szr így az élet, amúgy.

Lényegében 16-18 éves korom óta fájdalmakkal küzdök. Szerencsére sokszor nem okoz problémát, de amikor igen, akkor napokon-heteken át.

jún. 18. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!