Miért van az,hogy néha alig látok?
A szemészetre én is javaslom, hogy menj el.
Nekem is szokott ilyesmi lenni, főleg ha egész éjjel a komputer előtt ülök.
A szemre is vannak vitamin-komplexek, A és Különféle B, meg egyéb spéci vitaminokkal. olyat érdemes venni, aminek van luteintartalma is, ezt nem árt szedni ha ilyen gondod van.
Aztán a szemnek rendszeres időközökben szüksége van a sötétre, ekkor a benne található fotoreceptorok (pálcikák, csapok) regenerálódni tudnak,
de teljes sötétség kell, semmi fénynek nem szabad lennie.
Ezért nem a legjobb sötétítőfüggöny nappali alváshoz, azon szűrődik be fény, meg az én reluxámon is. A volt lakásomban redőny volt, az koromsötétet csinált, most szemmaszkot használok, de az sem tökéletes.
Ha elkezd káprázni a szemem, bevonulok a fürdőszobába, az teljesen zárt és a kádban szundikálok másfél-két órát, persze teszek bele fürdősót, habfürdőt, ilyeneket. Ha kezd hűlni a víz, arra felébredek és közben a szemem is helyrejön.
Ha tudsz valahol teljes sötétséget csinálni, az jobb persze, mondjuk én elviselem a kád kényelmetlenségét, már megszoktam.
Ezt azért kipróbálhatod, vitaminok és teljes sötétség két-három óráig, ám ha továbbra is megvan a problémád, akkor kotorj sebesen a szemészetre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!