Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért van az,hogy néha alig...

Miért van az,hogy néha alig látok?

Figyelt kérdés
Időnként előjön egy ilyen "ködös" állapot és pár óráig tart. Azt érzem mintha álmodnék, és a szemem is olyan furcsa, és nem látok olyan tisztán. Ez mitől lehet? 29/ nő
2024. jún. 14. 23:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
El kéne menni a szemészetre. Lehet egyszerű üvegtesti homály, de lehet retinalevalas is. Utóbbi kezeletlenül vakságot okozhat. Nem is értem az ilyen jellegű kérdéseket itt. Nekem a szemem világa ennél fontosabb.
2024. jún. 14. 23:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A szemészetre én is javaslom, hogy menj el.

Nekem is szokott ilyesmi lenni, főleg ha egész éjjel a komputer előtt ülök.

A szemre is vannak vitamin-komplexek, A és Különféle B, meg egyéb spéci vitaminokkal. olyat érdemes venni, aminek van luteintartalma is, ezt nem árt szedni ha ilyen gondod van.

Aztán a szemnek rendszeres időközökben szüksége van a sötétre, ekkor a benne található fotoreceptorok (pálcikák, csapok) regenerálódni tudnak,

de teljes sötétség kell, semmi fénynek nem szabad lennie.

Ezért nem a legjobb sötétítőfüggöny nappali alváshoz, azon szűrődik be fény, meg az én reluxámon is. A volt lakásomban redőny volt, az koromsötétet csinált, most szemmaszkot használok, de az sem tökéletes.

Ha elkezd káprázni a szemem, bevonulok a fürdőszobába, az teljesen zárt és a kádban szundikálok másfél-két órát, persze teszek bele fürdősót, habfürdőt, ilyeneket. Ha kezd hűlni a víz, arra felébredek és közben a szemem is helyrejön.

Ha tudsz valahol teljes sötétséget csinálni, az jobb persze, mondjuk én elviselem a kád kényelmetlenségét, már megszoktam.

Ezt azért kipróbálhatod, vitaminok és teljes sötétség két-három óráig, ám ha továbbra is megvan a problémád, akkor kotorj sebesen a szemészetre!

2024. jún. 15. 00:30
 3/3 anonim ***** válasza:
1-es inkább tegye fel itt a kérdést mint hogy ne tegye
2024. júl. 4. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!