Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Terheléses vércukor esetén...

Terheléses vércukor esetén vénásan vesznek vért?

Figyelt kérdés
Terheléses vércukortesztre fogok menni. Ilyenkor többször vesznek vért a vénából? Vagy csak ujjbegyből? Ha előbbi, akkor ugyanabból a vénából veszik? Nem fáj, ha egymás után veszik le többször?
2024. jún. 12. 21:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen, tobbszor vesznek vert venabol. De lehet ugy, hogy a masik karodbol is vesznek, nekem pl nem lehetett, mert csak az egyiken tudtak megoldani, de kerdezz ra.

Hat nem volt kellemes a masodik vervetel, hatarozottan fajt, de nyilvanvaloan tulelheto.

Amugy en speciel tok rosszul lettem a glukoztol, fajt a fejem, szedultem, hanyingerem volt, szoval ez elterelte a figyelmem a karomrol…:D

2024. jún. 12. 21:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Vénából általában, igen. Az elején nézik hogy nem túl magas-e az induló vércukorszint és megihatod-e a cukoroldatot, ez van ahol egy külön ujjbegyes mérés, van ahol a vénást meg tudják nézni helyben azonnal. Nekem nem okozott problémát hogy többször szúrtak ugyanott. 2 pontosnál még persze lehet egyik kar, másik kar.
2024. jún. 12. 21:24
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom hány éves vagy, de nevetséges amit írsz. 7 éve volt szívműtétem azóta havonta megyek vérvételre, vénásan. Nagyjából ha a szúnyog rossz helyre szúr, kellemetlenebb. Unokám 6 éves, kisebb baj miatt pár alkalommal el kellett vinni vérvételre, vénásan, mindig azt Mondta: Nem örülök neki, de azért nem baj.
2024. jún. 12. 21:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy havonta egy, vagy két óra alatt 5 (mert egy 5 pontos IR teszt így néz ki, kedves 3).
2024. jún. 12. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség alatt többször kellett mennem cukorprofilra, olyankor 1 nap 6x vesznek vért, vénából, váltott karral csinálták
2024. jún. 12. 22:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Kedves4. Azért hidd el, a T.öm se bánná ha egy nap vennének tízszer és utána nem kellene mennem vagy 30 évig havonta de biztosan jobban tudod. Kórházban egyébként a legtöbb 12 szúrás volt egy nap, egy részét könyökhajlatból más részét kézfejből és ujjbegyben csinálták.
2024. jún. 13. 07:01
 7/10 anonim ***** válasza:
58%
Jaj már, nehogy elkezdjetek itt versenyezni hogy kinek rosszabb. Az volt a kérdés, hogy a rövid időn belüli többszöri vérvétel jobban fáj-e. Szerintem teljesen jogos kérdés. És kiderült, hogy valakinek igen, valakinek nem. Ennyi, nem kell itt flexelni a szívműtéttel mert senkit se érdekel.
2024. jún. 13. 08:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Van benne igazad előző de az neked természetes hogy hogy egy felnőtt ember elkezdjen sírni ("flexelni")egy vérvétel miatt és közhírré tenni? Na ne már!
2024. jún. 13. 09:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha valaki megkérdezné, mennyire fájdalmas egy szülés, megértem. Hogy kérdés legyen mennyire fáj egy szuri? Biztos hogy kevésbé mintha átmegy az emberen egy villamos.
2024. jún. 13. 10:08
 10/10 anonim ***** válasza:
De még mindig nem _egy_ vérvételről van szó, hanem arról, ha egymás után rövid időn belül többször van ugyanonnan. Én nem gondoltam, de itt írta valaki, hogy neki a többedik bizony rosszabb volt. Nyilván nem kell belehalni, de mégis az ember tudni akarja, mi vár rá. Te meg elkezded itt ekézni a kérdést, meg versenyezni hogy hány vérvételt bírtál ki _külön napokon_. De ha még mindig nem érted, akkor inkább hagyjuk.
2024. jún. 13. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!