Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Sörtől vagy vörösbortól lehet...

Sörtől vagy vörösbortól lehet jobban aludni?

Figyelt kérdés

A sörre a komló miatt gondolok.

Egyetemista vagyok, rettegek egy közelgő vizsgától, aludni sem bírok.

jún. 4. 09:57
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

A sör engem mindig annyira feldob, hogy képtelen vagyok elaludni.

Másrészt meg ne alkoholt akarj inni, ha nem tudsz aludni, attól csak alkoholista leszel, másrészt meg félig másnaposan semmiféle vizsga nem lesz jó.

jún. 4. 10:03
 2/10 Mojjo ***** válasza:
37%
A vörösboros üveg nagyobbat üt.
jún. 4. 10:13
 3/10 A kérdező kommentje:
1: csütörtökön lesz a vizsga, de ha addig nem alszom, akkor hiába tanultam, nem tudom majd visszamondani
jún. 4. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Akkor sem az alkohol a megoldás, menj el sétálni, futni, sportolni, fáraszd le magad, lefekvés elött nyisd ki az ablakot, szellöztess ki alaposan, akkor tudsz aludni.
jún. 4. 11:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem az alkohol a megoldás, de a szorongásos panaszokra nyugodtan szellőztethet, nem fogja megoldani.
jún. 4. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

A szellöztetést NEM a szorongásos panaszokra gondoltam, hanem arra, hogy úgy jobban lehet aludni.

Másrészt az sem igazán átlagos dolog, hogy valaki ennyire szorongjon egy vizsga miatt - ha rendesen felkészült, akkor semmi oka rá.

jún. 4. 15:01
 7/10 A kérdező kommentje:
6-os, szerintem soha nem jártál még egyetemre. Ráadásul nem "csak egy vizsga", hanem szigorlat. Az egész tárgycsoport eddigi ismereteiből bármit kérdezhetnek, ez nem egy féléves anyag. Láttunk már kitűnő hallgatót repülni kifelé.
jún. 4. 15:17
 8/10 anonim ***** válasza:
60%

Képzeld el, jártam egyetemre, nem is akármelyikre (BME gépészmérnöki), szóval annyira nem ismeretlen a téma. A szigorlat sem, söt az államvizsga sem olyan, ami miatt pánikolni kellene. Az meg természetes, hogy egyetemen nem csak az elözö elöadás vagy esetleg szemeszter anyagát kell tudni, képzeld el, ha méretezni kell egy gépet és közlöm, hogy az a harmadik szemeszterben volt anyag, már nem tudom, hogy kellene. Vagy egy orvos nem tudja, hol a beteg tüdeje, mert azt a 2. szemeszterben mondták el nekik.

De tulajdonképpen nem is ez a lényeg, ami számít, hogy nem alkohollal kell altatni magad, mert ez egyenes út az alkoholizmushoz (nem most azonnal leszel az, hanem idövel minden stresszt ezzel akarsz kezelni és ez a probléma).

Tanuld meg a anyagot - ezt feltételezem, megtetted -, utána lazíts, sportolj, menj a szabadba, menj moziba, stb, de nem alkoholizálj

jún. 4. 18:15
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
50%
Keress neten stresszkezelési technikákat. Nekem a mélylégzés (gyomorlégzés) jött be.
jún. 5. 15:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Sokan a stressz problémáik miatt nem viszik sokra mert az lecsökkenti a képességeiket, holott alapból lehet, hogy nagyon jó adottságaik lennének.

Csak nem vagyunk egyformák. Van aki szinte semmin nem stresszel, van aki még a legapróbb dolgok miatt is. Tudom, mert én is ilyen vagyok. Nyugalmi állapotban falom az anyagot, mindent megértek. Stresszes állapotban totál debil vagyok.

jún. 22. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!