Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerinted is a Statin okozta...

Szerinted is a Statin okozta a rosszullétem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Atorvastatin 20mg szedek este, azonban 3 napja abba hagytam. Statin szedése alatt alig bírtam wc-zni. A májam tájékán olyan kemény volt mint a kő. Olyan volt a májam tájékán mintha be lenne dagadva szúrt feszített. Mióta le álítottam a statint semmi bajom. Egyébként állítólag Professzor Dr Papp Lajos szívsebész szerint nemhogy hasznalna hanem inkább ártalmas ez a Statin. Jobban nől a plakk a koszorúérbe, mint hogy csökkenne. Nem is tudom sok orvos hogy írja ezt fel. Nekem is egy kardiológus írta fel kórházban mikor stent beültetésem volt a LAD koszorúér szűkület miatt...

A többi gyógyszerem szedem azaz reggel szedek Bisoblockot, Coverex As Kombot,Cardura XL, Zyllt, ASA, este pedig szedek

pantoprazolt, amlozeket. De ezt a Statint elhagytam. Szerintem sem állítja meg az érelmeszesedést ahogy az a Professzor Papp Lajos mondta. Inkább árt az emésztő szervrendszernek.

2024. ápr. 26. 06:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A panaszaiddal orvost kellene felkeresned. A háziorvos is kérheti a máj működését mutató paramétereket laborvizsgálaton és át tudja tapogatni a hasadat, hogy tényleg a májadat érzed-e. A mostani állapotodat én placebohatásnak tekintem. Senki sem fog felelősséget vállalni a döntésedért, ha amiatt romlik az állapotod, hogy abbahagytad a gyógyszert. Beszélj a kardiológusoddal is!
2024. ápr. 26. 06:35
 2/12 anonim ***** válasza:
Papp Lajos lehet, hogy tud operálni, de ha azt mondta a statinokról, amit írtál, akkor az baromság. Évekkel rövidíted le az életedet, ha leállsz a gyógyszerrel.
2024. ápr. 26. 07:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Statinok többet ártanak , jobban nől a plakk a koszorúérbe. Ártalmas! Ez a Statin csak pénzgyarapodás a gyógyszeriparnak
2024. ápr. 26. 07:13
 4/12 anonim ***** válasza:
#2-es vagyok: Igazad van.
2024. ápr. 26. 08:44
 5/12 anonim ***** válasza:
A téma megosztó, mert ha az érfalakra rakódik a koleszterin akkor az is nagy baj. Van nem sztatin tartalmú koleszterincsökkentő.
2024. ápr. 26. 10:43
 6/12 anonim ***** válasza:

#2- es vagyok, 5-ösnek: Jól látod a helyzetet, de még igazából azt sem mondanám, hogy megosztó a kérdés. Azok között, akik értenek hozzá, teljes a konszenzus arról, hogy a magas LDL koleszterinszint káros, minél alacsonyabb a szintje, annál jobb. A kérdező esetén legalább 1,4 mmol/l alá kellene csökkenteni az LDL-t.

Természetesen mint minden gyógyszernek, a statinoknak is lehetnek mellékhatásaik (amik szintén ismertek, reverzibilise, és a gyógyszerszedők viszonylag kis hányadát érintik), bár nem gondolnám, hogy a kérdező esetében erről lenne szó.

2024. ápr. 26. 12:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Pedig hidd el még az orvosok között is megosztó. Volt olyan neurológus, aki azt mondta, az egész gyógyszerlobbi, majd 10 felett aggódjunk. Ezért is vitték le az alapértéket, fogyjon a cucc. Tény, hogy a háziorvosunk is csak azután adott a férjemnek ilyen gógyszert, miután nyaki ér műtéte lett. Addig a 7,8-ra nem adott. Viszont sokszor olvasom, hogy már 6 felett adják orvosok. Mi ez ha nem megosztás...
2024. ápr. 26. 12:08
 8/12 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek már raktak be stentet és egy halom gyógyszert szed. Az övéhez hasonló esetekben szerintem konszenzus van az orvosok között ebben a kérdésben.
2024. ápr. 26. 13:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy a székletpromblémádat mi okozta. Ha a májadnál rendellenességet éreztél, akkor jó, hogy abbahagytad, de az orvosoddal erről beszélni kellett volna. Mielőbb menj el hozzá, vagy telefonon beszéld meg vele. Valószínűleg talál mást helyette.
2024. ápr. 26. 13:17
 10/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok! 34 éves fiatal férfi vagyok. 178cm magas és 81 kg. Átlagos testalkatú. A vérnyomásom magas 16 éves korom óta azaz 18 éve.. nyugalomban panaszmentes voltam, azonban nagyobb terhelésre jelentkező mellkasi nyomások, fulladás, bal kar zsibaddásaim voltak. Szív ultrahangon voltam nincs eltérés a szivkamra funkció valami EF érték 62% volt a szív bal kamrája kicsit vastagabb volt elküldtek terheléses EKG ra az ultrahang után 2 héttel. Az már 5 perc biciklizés után ki mutatta bajt. És utánna 1 hétre megkatétereztek ahol ez van; Superjobb domináns keringés. RCA falában kisebb meszes plakkok vannak mely stenosis nem okoz. RCA-PDA alsó részén nem szignifikáns 40% stenosis van. CX ép. Az OM többszörösen oszlik.

LAD fejlett csúcsig kidut. MID LAD elejétől, DISTAL LAD elejéig hosszú 57-60% stenosis húzódik. Alkalmazott eszközök; 1db DES Supraflex Star stent 32mm hosszú, 3mm átmérőjü.

Gyógyszereim; Bisoprolol,Cardura XL, Coverex As Komb, Zyllt, Atorvastatin,

Laboron volt még jóval a kateterezés előtt akkor még nem szedtem statint ott ez áll : ÖSSZ.CHOL:4.9 LDL:1.9 TRIGLICERID:2.3

Szóval nem is értem miért adtak statint

2024. ápr. 26. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!