Szerinted is a Statin okozta a rosszullétem?
Sziasztok! Atorvastatin 20mg szedek este, azonban 3 napja abba hagytam. Statin szedése alatt alig bírtam wc-zni. A májam tájékán olyan kemény volt mint a kő. Olyan volt a májam tájékán mintha be lenne dagadva szúrt feszített. Mióta le álítottam a statint semmi bajom. Egyébként állítólag Professzor Dr Papp Lajos szívsebész szerint nemhogy hasznalna hanem inkább ártalmas ez a Statin. Jobban nől a plakk a koszorúérbe, mint hogy csökkenne. Nem is tudom sok orvos hogy írja ezt fel. Nekem is egy kardiológus írta fel kórházban mikor stent beültetésem volt a LAD koszorúér szűkület miatt...
A többi gyógyszerem szedem azaz reggel szedek Bisoblockot, Coverex As Kombot,Cardura XL, Zyllt, ASA, este pedig szedek
pantoprazolt, amlozeket. De ezt a Statint elhagytam. Szerintem sem állítja meg az érelmeszesedést ahogy az a Professzor Papp Lajos mondta. Inkább árt az emésztő szervrendszernek.
#2- es vagyok, 5-ösnek: Jól látod a helyzetet, de még igazából azt sem mondanám, hogy megosztó a kérdés. Azok között, akik értenek hozzá, teljes a konszenzus arról, hogy a magas LDL koleszterinszint káros, minél alacsonyabb a szintje, annál jobb. A kérdező esetén legalább 1,4 mmol/l alá kellene csökkenteni az LDL-t.
Természetesen mint minden gyógyszernek, a statinoknak is lehetnek mellékhatásaik (amik szintén ismertek, reverzibilise, és a gyógyszerszedők viszonylag kis hányadát érintik), bár nem gondolnám, hogy a kérdező esetében erről lenne szó.
Sziasztok! 34 éves fiatal férfi vagyok. 178cm magas és 81 kg. Átlagos testalkatú. A vérnyomásom magas 16 éves korom óta azaz 18 éve.. nyugalomban panaszmentes voltam, azonban nagyobb terhelésre jelentkező mellkasi nyomások, fulladás, bal kar zsibaddásaim voltak. Szív ultrahangon voltam nincs eltérés a szivkamra funkció valami EF érték 62% volt a szív bal kamrája kicsit vastagabb volt elküldtek terheléses EKG ra az ultrahang után 2 héttel. Az már 5 perc biciklizés után ki mutatta bajt. És utánna 1 hétre megkatétereztek ahol ez van; Superjobb domináns keringés. RCA falában kisebb meszes plakkok vannak mely stenosis nem okoz. RCA-PDA alsó részén nem szignifikáns 40% stenosis van. CX ép. Az OM többszörösen oszlik.
LAD fejlett csúcsig kidut. MID LAD elejétől, DISTAL LAD elejéig hosszú 57-60% stenosis húzódik. Alkalmazott eszközök; 1db DES Supraflex Star stent 32mm hosszú, 3mm átmérőjü.
Gyógyszereim; Bisoprolol,Cardura XL, Coverex As Komb, Zyllt, Atorvastatin,
Laboron volt még jóval a kateterezés előtt akkor még nem szedtem statint ott ez áll : ÖSSZ.CHOL:4.9 LDL:1.9 TRIGLICERID:2.3
Szóval nem is értem miért adtak statint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!