Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerinted is a Statin okozta...

Szerinted is a Statin okozta a rosszullétem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Atorvastatin 20mg szedek este, azonban 3 napja abba hagytam. Statin szedése alatt alig bírtam wc-zni. A májam tájékán olyan kemény volt mint a kő. Olyan volt a májam tájékán mintha be lenne dagadva szúrt feszített. Mióta le álítottam a statint semmi bajom. Egyébként állítólag Professzor Dr Papp Lajos szívsebész szerint nemhogy hasznalna hanem inkább ártalmas ez a Statin. Jobban nől a plakk a koszorúérbe, mint hogy csökkenne. Nem is tudom sok orvos hogy írja ezt fel. Nekem is egy kardiológus írta fel kórházban mikor stent beültetésem volt a LAD koszorúér szűkület miatt...

A többi gyógyszerem szedem azaz reggel szedek Bisoblockot, Coverex As Kombot,Cardura XL, Zyllt, ASA, este pedig szedek

pantoprazolt, amlozeket. De ezt a Statint elhagytam. Szerintem sem állítja meg az érelmeszesedést ahogy az a Professzor Papp Lajos mondta. Inkább árt az emésztő szervrendszernek.

ápr. 26. 06:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azért, mert már fiatalon szűkület volt a koszorúsereidben.

Én azt nem értem, miért csak 20 mg-t adtak és nem 80-t.

De abban van igazság, hogy itt valami más is lehet a háttérben, ha ilyen fiatalon koszorúérszűkületed, és ilyen fiatalon már magasvérnyomásod volt.

Én pl. a primer hyperaldosteronizmusnak legalább a gyanúját felvetném.

ápr. 26. 14:20
 12/12 A kérdező kommentje:
Koleszterinem teljesen jó. 4.9 , TRIGLICERID 2 felett magas nekem 2.3 de az semmi. Én nem szedem a statint. Kiváltom mert a 20mgos csak 85 Ft érdekes a 10mgos 475 a 20mgos meg 85 Ft .. reggel bevettem a Zyllt, Asat, Coverexet, Bisoprololt. Este be veszem a Pantoprazolt meg a Cardura Xl-t vérnyomásom mostanában 127/75, 120/78, 119/80,, pulzusom min:60 maximum 75 szokott lenni. :) jól vagyok biciklizem stb. Már haza engedtek kateterezés után másnap és bicikliztem:) bezzeg a családom veszekedett hogy hagyjam abba legalább pihenjek 1 hétig. ;) szerdán katetéreztek, csütörtökön haza engedtek pénteken már mentem melóba ;)) hála az orvosoknak és Istennek
ápr. 26. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!