Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek? Kezd tönkremenni...

Mit tegyek? Kezd tönkremenni a gyomrom!

Figyelt kérdés

Úgy egy éve volt 3 hónap mikor falatokon éltünk. Akkoriban összement a gyomrom elég rendesen.Egyrészt örültem,mert végre leadtam a 10 kilo többletet magamról. aZóta beértem sokszor ki adaggal,nem vagyok nagy fogyasztású.

mostanában alig eszek,nem kívánom a kaját,csak akkor ha már fáj a hasam. Ha kicsit többet eszek,érzem,hogy feszít,fáj. Erős savam lett,erre szedek most apo famotidint napi egyet,mert a kettőtől szédültem nagyon.

Stresszes életem van,17 évesen munka,suli,háztartás élettárs. Alapjában boldog vagyok de enni nincs időm,de főleg kedvem.

Mi legyen?

2010. okt. 26. 15:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Húú.. hát 17 évesen nem csodállom hogy ez sok. Felejsd el az ilyen gyorkajákat. Ha lehet egyél sokszor keveset, de az normális étel legyen. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt. És persze sok folyadékot. Próbáld meg elkerülni a stresszt mert, könnyen gyomorfekélyes lehetsz. És ha egyszer kijön, akkor már egész életedben erre kell figyelned. De hogyhogy ennyi minden összejött?
2010. okt. 26. 15:43
 2/5 anonim válasza:

A válasz egyszerű: Egyél. A szervezetednek szüksége van rá, akár van időd és kedved, akár nem. Szokj rá, hogy adott időben eszel valamit, még ha nincs is hozzá kedved. Nem kell sok kajára gondolni, egyik civilizációs betegségünk a túl sok kalóriabevitel. Reggelire mindenképpen egyél mindig (legalább egy kifli, vagy valami), sokan nem teszik, aztán csodálkoznak. Kerüld a cukros vackokat (édességek, junkfood, stb.), azok nem igazi megoldás, csak pár perces gyorssegély maximum.

Ha 17 évesen ilyen problémáid kezdődtek, akkor nagyon gyorsan változtatnod kell, különben később ez csak romolni fog.

2010. okt. 26. 15:43
 3/5 A kérdező kommentje:
igazából ez csak egy a sok bajom közül... elég komoly hátfájásom van évek óta,semmivel nem tudom csökkenteni,főleg mióta a szakmámat tanulom(varrónő).két éve húgyuti bajaim voltak(akkortájt költöztem el,jártam gyámügyre).
2010. okt. 26. 15:48
 4/5 anonim ***** válasza:

huu hát elhiszem h elég volt ennyi probléma a gyomrodnak éskezd betegeskedni:S nem irigyellek 17 évesen mások 40 évesen se tudják megoldani nemhogy egy gyerek

amúgy próbáld kerülni az ilyen agyonfűszerett, cukros, mű dolgokat

reggeli egyél pékárut, felvágottal, zöldséggel, vagy piritóst mézzel és tejjel, tea stb (kell a meleg folyadék)

tízórai uzsi vmi friss zöldséget-úgy tudom h az alma az sokat tud segíteni, egyik ismerősömmel is ez volt és mondták h alma, alma:D

ebéd, lehetőleg meleg étel legyen, leves, tészta, krumpli, rizs, hús, főzelék

vacsora ha marad az ebédből akkor tökéletes, vagy szendvics zöldségekkel, de lehetőleg egy nap egyél meleget mert szüksége van a gyomrodnak rá

tudom h nincs sok időt ilyenkor az evéssel foglalkozni, de muszáj, az egészséged a tétt

ha suliba tudsz fizess be és már meg is oldódott az ebéded

a stresszt pedig próbáld csökkenteni

2010. okt. 26. 16:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nem kezdesz el enni, más egészségi problémáid is lesznek. Kérj orvosi segítséget, ha a házidoki nem tud segíteni, akkor keress egy dietetikust.
2010. okt. 26. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!