Miért van az, hogy valaki lefekvés előtt nagyon álmos viszont mikor lefekszik utána már kimegy az álom a szeméből?
Én már sokadjára vagyok így mostanában de az okát egyelőre nem tudom. Este 6-10 között majd elalszom majd lefekvés után pár perccel kimegy az álom a szememből és van hogy több órás forgolódás következik. Arra gyanakodtam hogy esténként próbálom pótolni a folyadékbevitelt amit nappal nem tudtam, és a víz higítja a vért és amitt. De ez csak tipp.
Van aki rájött már erre?
Nekem is szokott lenni, nagyon idegesítő, szóval átérzem...
Utána olvasgattam, miket érdemes betartani, de sajnos nem mindig tudom ezeket a tippeket követni, de segít, ha betartom őket:
alvás előtt 2 órával nem szabad enni, sokat inni, képernyőt/telefont nézni, koffeint inni, csokit enni, edzeni
meg kell próbálni meditálni, hogy ne pörögjenek a gondolatok
vannak elalvást segítő légzés technikák, katonaságban alkalmazzák ezeket, neten vannak fenn rá videók
írj lefekvés előtt egy teendő listát holnapra, hogy ne agyalj rajta
írj hála listát aznapról, hogy lezárd a napot
ne legyen meleg a szobában, 18-19 fok az ideális alváshoz
legyen jól besötétítve
legyen jó minőségű a párna, matrac
aki szereti, hallhasson nyugtató zenét, párologtasson illóolajokat (nem mindegy, milyet, nyugtatót kell abból is, nem élénkítő hatásút)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!