Mit tegyek? 21 hós fiam állandóan leül, lefekszik séta közben.
Akkor is ezt csinálja, ha csak most indultunk el otthonról. Dackorszakát éli, igen erős akarata van. Tudom, hogy azért csinálja, mert nem akar arra menni, amerre én, vagy mert rászólok, hogy mondjuk ne szedje a szemetet az utcán.
Télen kezdődött, és hiába volt rajta több réteg ruha, egyszerűen nem tudtam hagyni, hogy a pocsolyában vagy a hóban fetrengjen.
Mindig próbálok lassan menni, időt szánni rá, megnézzünk mindent, és mégis... ahogy nem az van amit ő akar, leül.
Kipróbáltam, hogy - gyere állj fel, ott a kutyus, troli, mentőautó, nézzük meg, de ez nagyon ritkán jön be.
Azt is kipróbáltam, hogy elindulok lassan, integetek, hogy pápá, de ez is ritkán jön be.
Próbálam azt is, hogy lecövekelek mellette, és mondom neki, hogy jól van ha meguntad az ücsörgést, akkor indulhatunk. De ez sem zavarja.
Talál egy kavicsot, követ, falevelet, tökmindegy, vagy egyszerűen csak bámészkodik, és tök jól elvan. Aztán van, hogy le is fekszik szépen a földre. Ilyenkor felültetem, szólok hozzá kedvesen, vagy mérgesen, semmi.
És ekkor jön a kedvencem: Az összes létező járókelő jól megnéz, jót nevet, de amitől agybajt kapok, amikor csúnyán néznek, vagy meg is szólalnak hogy "-jaj szegény gyerek biztos fáradt" Hát hogy lenne fáradt ha egyszerűen most indultunk el?
Én úgy képzeltem, hogy majd jön a jó idő, és elácsorgok mellette, de az emberek tényleg úgy tudnak nézni, mintha egy szörny lennék....
Ha nem megy a séta ne erőltesd, járj túl az eszén.
Babakocsi, tricikli, kismotor, stb?
És ne sétáljatok, menjetek el babakocsival a játszótérre, ott szaladgálhat, aztán haza..
Néha az én lányom is ilyen. Én már indulás előtt kérdezem tőle, jössz anya mellett szépen? Fogod a kezem?
Mindig mondja, hogy jó:) De neki mindig jó minden:)
Mondom neki, ha nem, akkor babakocsiba rakom. Ez szokott használni, mert nem szereti. Ha mégis hisztizik, akkor mondom jó, most visszamegyünk a babakocsiért és visszafordulok, akkor egyből jó kislány lesz.
De volt, hogy babakocsiba mentünk, mondtam neki, hogy az a büntetése.
Az en lányom 18 hos. Az általad irtakat "megspékeli" a fetrengve üvöltéssel.... Nagyon ciki :(
Ott hagyhatom, nem érdekli :(
Így ilyenkor felveszem, es üvöltve viszem el....
Így mi babakocsizunk. Meg nem érett a sétára.
De sajnos ha bicajjal ( en biciklivel, ő gyerekülésben) vagy autóval megyünk, a jármű es a cél (bolt, doki) között szoktak lenni hiszti-helyzetek.
Néha gyakorlunk, de meg van mit fejlődnie...
A tesoja ilyen idősen csak babakocsival közlekedett, ő csak 2-2,5 évesen kezdett el sétálni, addigra kinőtte a minden fuszálál megállást.
Köszönöm a válaszokat! Akkor ismét bevetem a babakocsit!
Végül is szeret benne lenni.
Csak anyósom mondogatja hogy ő már nem használt babakocsit, mikor a gyerekek egy évesek lettek. De lehet, hogy csak az idő szépítette meg az emlékeit...
És próbálok nem a bámészkodókkal foglalkozni...
Mindenkinek ment a zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!