Tavasszal miért leszek depressziós?
Pár évvel ezelőtt volt egy nagyon rossz időszakom tavasszal és azóta minden tavaszom így telik.
Ahogy megérzem a tavasz illatát és szellőjét már szorongok és kezdődik előlről amiket azon a rossz időn átéltem. Mit lehet tenni ellene?
Mert elfogyott a vitaminkészleted.
Ez az úgynevezett "tavaszi fáradtság".
Mozogj, egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt, C-vitamint, D-vitamint.
"Pár évvel ezelőtt volt egy nagyon rossz időszakom tavasszal és azóta minden tavaszom így telik."
Valószínűleg ezért.
Nekem is vannak ilyen érzékeléseim, csak nekem a komplett gyerekkorom volt szar és emiatt idegesít már a madárcsicsergés is. Ugyanazt a hangulatot érzem, mint régen, nosztalgikus, de ugye rossz értelemben.
Annyit tudsz tenni, hogy próbálsz helyette jó élményeket gyűjteni, amit a szellőhöz, illatokhoz köthet az agyad egy idő után. Valószínűleg sok ilyen kell, hogy régi berögződést kibillents.
Minél inkább beleéled magad, bemagyarázod magadnak az összefüggést a tavasz és a veled történő dolgok között, annál inkább találni fogsz rá igazoló dolgokat.
Határozd el, hogy a tavasz neked jó időszak lesz, tegyél érte, hogy így is legyen. Javíts az életmódodon, gondolkodásodon.
A vitaminok, egészséges táplálkozás és sportolás is tényleg sokat tud segíteni a szervezet anyagcseréjén, vitalitásán. A mozgás természetes kedélyjavító, így a depresszión is tud javítani. Ezek is fontosak lehetnek, de csak a tüneteket kezelik. A pszichés munka tud igazán változtatni. Hogyan állsz a dolgokhoz, hogyan értelmezel helyzeteket, hogyan tudod újragondolni, átalakítani a gondolkodásodat.
Egyedül sem lehetetlen helyre tenni a dolgokat, de igazán eredményesen egy jó pszichológus tud segíteni benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!