Ha reggel valaki hirtelen kel fel az ágyból, attól el lehet ájulni?
Figyelt kérdés
jan. 13. 18:13
1/11 A kérdező kommentje:
Mert a múltkor valószínűleg emiatt ájulhattam el, de sokáig nem voltam benne biztos, hogy tényleg ez volt-e az oka.
De azt olvastam, hogy ha valaki hirtelen pattan fel az ágyból ébredés után, leeshet a vérnyomása és attól el lehet ájulni.
jan. 13. 18:14
3/11 anonim válasza:
Létezik ilyen, ortosztatikus hipotónia.
4/11 anonim válasza:
Okozhat ilyen idegsérülés is az agyban.
6/11 anonim válasza:
Nem kell 3 naponta megkérdezni. Meg amúgy is minek felugrálni az ágyból?
7/11 A kérdező kommentje:
6-os, később ébresztett az ébresztőm, és megijedtem, úgyhogy azért keltem fel hirtelen.
jan. 13. 19:45
8/11 anonim válasza:
pl. alacsony vérnyomás esetén lehetséges ilyen, de több oka is lehet. Legközelebb ha előfordulna ilyen ájulás vagy ájulásközeli állapot, érdemes lehet megmérni.
9/11 A kérdező kommentje:
Hát általában jó szokott lenni a vérnyomásom és a cukrom is, úgyhogy szerencsére nincs ilyen probléma.
Egyébként a menstruációm is megvolt, amikor történt ez a dolog, úgyhogy lehet hogy az is közrejátszhatott.
jan. 13. 20:33
10/11 anonim válasza:
egy kis megszédülés előfordulhat, az ájulás nem normális. de ha csak egyszeri alkalom, akkor nem foglalkoznék vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!