Akinek már volt ájulása, nem félt utána, hogy esetleg
megint meg fog történni?
Figyelt kérdés
Lassan 3 hete volt ájulásom és még most sem tudom kiheverni, és folyamatosan félek, hogy nehogy megint elájuljak. Mivel győzhetném le a félelmemet? 🥺
2023. dec. 18. 19:17
1/8 anonim válasza:
Az enyém úgymond másfajta ájulás volt, tulajdonképpen én okoztam magamnak, szóval csak annyi a helyzet, hogy többet nem csinálom azt a dolgot, ami azt okozta.
Nem tudom neked miért történt de szintén ezt javaslom, kerüld az olyan dolgokat amik ezt eloidezhetik
2023. dec. 18. 19:40
2/8 A kérdező kommentje:
Reggel hirtelen ugrottam ki az ágyból, amikor felkeltem, úgyhogy ez okozta, viszont akkor is van bennem félelem.
2023. dec. 18. 19:41
3/8 anonim válasza:
Az ájulásnak általában vannak előjelei. Ha érzem őket, leülök, ha nem segít, lefekszem. Többször elájultam már, de nem tartok tőle, hogy megint el fogok, így nem lehet élni. Igyál sok folyadékot, ne ülj fel/állj fel nagyon hirtelen, ne tarts extrém diétát, ellenőrizd a vérnyomásod, esetleg nézesd meg, nem vagy-e vérszegény.
2023. dec. 18. 19:54
4/8 anonim válasza:
Akkor meg is van a megoldás. Hagyj időt magadnak, ne siess sehova, szép lassan elég felkelni. Ha így csinálod ájulás se lesz többé és így a félelem is elmulik
2023. dec. 18. 19:55
5/8 anonim válasza:
Szédülős, ájulós vagyok, sokszor megtörtént már életemben. (Nincs betegségem, de pl. könnyen leesik a vérnyomásom/vércukrom.) Néha jut csak eszembe, amúgy is veszélyes szitukban. Ha nálad ez volt az első, akkor gondolhatsz arra, hogy jó eséllyel nem fog a közeljövőben ismét megtörténni. Jobbat nem tudok mondani, hiszen, ahogy írtam, én nem parázok tőle folyton, pedig nálam nem olyan ritka. Az ágyból meg máskor lassabban kelj ki, valóban okozhat ilyen tüneteket.
2023. dec. 18. 19:58
6/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, hogy megnyugtattatok. 😊
3-as, a vérnyomásom általában mindig jó, legutóbb ugye csak a hirtelen felugrás miatt esett le. Vérszegény nem vagyok, a vasam pedig sok, pár hete voltunk vérvételen. Igazából én csak azt nem tudom kiheverni, amikor elkezdtem csillagokat látni, az nagyon kellemetlen érzés, és tudom, hülyén hangzik, de sokszor ettől tartok, hogy nehogy megint csillagok jelenjenek meg a szemem előtt.
2023. dec. 18. 20:11
7/8 anonim válasza:
Ha láttál csillagokat, akkor tudod is, mi előzi meg az ájulást. Szerintem sem fog ismétlődni egy ideig, de ha ismét látod a csillagokat, feküdj le szép lassan, tedd fel valamire a lábad, és el is fog múlni. :)
2023. dec. 18. 22:01
8/8 A kérdező kommentje:
Rendben! :)
Egyébként tényleg, még soha nem ájultam el, pedig sokszor előfordult már olyan, hogy nagyon keveset ettem/ittam.
Viszont én nem vagyok olyan típus, hogy könnyen leeshet a vérnyomásom vagy a vércukrom, és ünnepségeken sem lettem rosszul egyszer sem, pedig a ballagásomon is 1 óra hosszát kint ültünk a nagy forróságban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!