Legyőzött a dadogás, van kiút?
Az iskolában egyre többször kell megnyilvánuljak, holnap ppt-t kell tartsak idegen nyelven. Állandóan azon jár az eszem, ki fogok—e tudni mondani minden szót
Bajom van minden b,r,l,t,c,tr,br,dr,pr -val kezdődő szóval, és ezen a nyelven amin kell tartsak nagyon sok ilyen szó van
Az osztály előtt úgy állítottam be magam, hogy tökéletes a beszédem, mert ugye magyarul könnyen lehet szinonimákat találni ha valami nem megy. Úgy gondolom az emberek nem értenék meg miért is nem akarom bemutatni
Ilyen légzéstechnika meg hasonlók nem működnek, már próbáltam, ugyanaz a zavart izgulás lett a vége
Szerintem mentális oka van, de segítséget nem kaptam még. A helyzet egyre rosszabb
Amúgy normál társas körülmények között is dadogok nemcsak bemutatásnál, de azzal meg tudok küzdeni
Tanuld be
Gyakorold hangosan kimondva a mondatokat.
Otthon add elő rokonoknak vagy a tükör előtt akár többször is.
Legyél minden szóra felkészülve, nem érhet meglepetés.
Minden nehéz szó előtt mély levegő majd azt kifujva belekezdesz a szóba.
Magyarul is vannak lehetetlen szavak, de ezek gazdag szókinccsel kiküszöbölhetők
Meg sok a magánhangzós névelő, amikkel könnyen be lehet indítani egy mondatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!