Mit csináljak, hogy gyorsan visszaállítsam a vércukor szintem a normálisra?
Most vagyok 12.-es, szóval táncpróbák vannak meg hasonlók. Elég vékony alkat vagyok (165 cm, 42 kg), és elég gyors az emésztésem. Most táncpróbán szólt a tánctanár, h baj van-e a vércukrommal, mert látja, h egyre jobban sápadok el mindig, a hangulatom ingadozik, meg hasonlók, ez tényleg igaz, már úgy elfáradok attól a sok forgástól stb. Ilyenkor mit egyek, h jól legyek?
Mert vmi túlzottan megemeli, aztán meg gondlom újra leesik és ez így folytatódik. Mit csináljak vele? Egyem közben folyton szőlőcukrot?
minél hamarabb menj el háziorvoshoz, aki meg fogja nézni a vércukorszintedet. mondd el neki a panaszaidat, és hogy a tanár miket figyelt meg.
a szőlőcukros kezelés erre nem megoldás, ha tudsz, még ma menj dokihoz.
üdv, egy cukorbeteg
a vércukorszintet végtelenül egyszerű megnézni, akár ott helyben egy kis vércukormérővel is leellenőrizheti (bár az nem minősül "hivatalos" eredménynek). akár egy patikában is megnézetheted, akkor normális, ha éhgyomorra 3,5-5,5 mmol/L között van az eredmény (ez egy szigorú határ).
az a baj a szőlőcukorevéssel, hogy hirtelen felnyomja a vércukrod, ami aztán hirtelen le is esik. cukorbetegek ezt jól tudják, ezért ha szőlőcukrot kell enniük egy leesett vércukor miatt, a szőlőcukor mellett olyan szénhidrátot tartalmazó ételt is esznek, ami viszont lassabban szívódik fel. ezzel megelőzik a túlzott vércukorszint-visszaesést.
iskolaorvoshoz nem tudsz bemenni holnap?
Én is erre gondoltam, h gyorsan felemeli, aztán meg ugyaúgy leesik. Ált. csokit szoktam enni, attól kicsit jobb lesz, de nincs pénzem mindig csoki venni.
Nem igazán tudom, hol van az iskolaorvos, meg azt sem tudom, h múködik ez. Meg igazából csak kiröhögnének ilyen problémával szerintem.
ez butaság, nem nevetne ki. hát, ha négy év alatt nem találkoztál a sulidokival, az gáz. a portástól sem tudod megkérdezni?
nem hinném, hogy kinevetne. a tanárod nagyon jól tette, hogy észrevette, hogy nem vagy jól. igenis vizsgáltasd ki magad.
utána majd kiderül, mi a probléma, látatlanban nem lehet semmit mondani.
az nincs rendjén, hogy 18 évesen gyakran rosszul vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!