Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nagyon rosszul alszom. Mit...

Nagyon rosszul alszom. Mit tegyek annak érdekében, hogy javuljon a helyzet?

Figyelt kérdés

Nem is tudom pontosan megmondani, hogy mióta, de már jó ideje küzdök ezzel. Nagyon nehezen tudok elaludni, és minimum egyszer, de van, hogy többször is felébredek éjszakánként ami után nem vagy ha mégis akkor csak alig bírok vissza aludni, és legtöbbször akkor amikor már nem sokára kelni kell. Egész nap álmos vagyok, és emiatt gyakran délután elalszom pár órára, ami még inkább megnehezíti az esti elalvást...és kezdődik elölről az egész. Próbálom a délutáni alvásokat elkerülni, hogy hátha akkor este legalább tudok rendesen aludni, de sajnos nem így van. Persze azért vannak napok amikor kicsit jobban alszom, de akkor sem érzem magamat kipihentnek...sőt, az igazat megvallva nem is tudom mikor aludtam át utoljára nyugodtan egy éjszakát 😅 úgy érzem most már muszáj tennem valamit ez ellen, mert teljesen kihat az egész napomra, a kedvemre és a teljesítményemre a nem elegendő/megfelelő alvás.

Minden tapasztalatot és tanácsot szívesen meghallgatok, hátha valami segít 🙂

19/L

2023. nov. 5. 20:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Elfáradsz rendesen? Nekem ezzel addig volt nagyjából ugyanilyen gondom amíg suliba jártam, vagy otthon voltam huzamosabb ideig. Sokat segített, hogy fix időben keltem.
2023. nov. 5. 20:08
 2/6 anonim ***** válasza:

igyál nyugtató teákat lefekvés előtt

a szobád legyen tényleg sötét, lehetőleg zavaró fények/zajok nélkül

én néha kipihentebbnek érzem magamat, mikor kevesebbet alszok, és az asszem az alvásciklusok miatt van (vannak ilyen sleep calculator-ok, amik megmondják, hogy mikor feküdj le ahhoz képest hogy mikor kell felkelned, nekem azok nagyon bejöttek)

próbálj felállítani egy esti rutint

2023. nov. 5. 20:10
 3/6 A kérdező kommentje:

Napi szinten mozgok, igaz nem intenzív sportolás, de azért mozgok rendszeresen. Fáradtnak szoktam érezni magamat amikor lefekszem, mégsem tudok elaludni.

Szellőztetek is a szobában, fix időben kelek minden nap.

2023. nov. 5. 20:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Teát még nem próbáltam, mert nem vagyok nagy teás, de mindenképp kipróbálom 🙂
2023. nov. 5. 20:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Kávét mennyit iszol egy nap, és az utolsót hány órával lefekvés előtt?

Mennyire régi a párnád, matracos az ágyon, hány éve használom?

Hány fok van éjszaka a szobádban?

Nézel képernyőt lefekvés előtt, (telefonozás, filmezés órákon át)?

Van valami nagyobb mértékű stressz mostanában az életedben? Például suliban / munkában / családi életben?

Szedsz valamilyen új gyógyszert, amit eddig nem szedtél, nem lehet annak a mellékhatása?

2023. nov. 5. 21:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Kávét nem szoktam inni, reggelente 1 energiaital, napközben már azt sem iszok.

A párnám és a matracom is új, idén lett cserélve mindkettő.

Nem tudom pontosan hány fok van, de nyitott ablaknál szoktam aludni, nem szedek semmilyen gyógyszert.

A stressz és a telefonozás..nos, ezekre én is gondoltam. Mostanában próbálom nem használni a telefonomat közvetlen lefekvés előtt. Esténként gyakran elkezdek agyalni olyan dolgokon amiken napközben nincs időm 🫤

2023. nov. 5. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!