155/84 a vérnyomásom, elkezdjek rá nebivololt szedni?
Egyszeri mérés alapján? Nekem tegnap volt ennyi a vérnyomásom, gondolom az időjárás rátett egy lapáttal, de alapvetően nem magas a vérnyomásom.
Háziorvoshoz kell elmenni, és egy hétig minden nap 3x mérni kell a véemyomást és ha azok magasak, akkor kell gyógyszer.
Az egyszeri 150-es vérnyomás az semmim
Nem szabad.
Én egyszer elmentem háziorvoshoz 180as vérnyomással, ő is megmérte és ott is magas volt ezért felírt Coverex-AS és Bisoprolol Ratiopharmot, hogy szedjem.
Természetesen nem kezdtem el szedni és még nagyon is jól tettem, ugyanis másnap már 130-140 volt a vérnyomásom, néha 120.
Ha arra elkezdtem volna szedni úgy leesett volna, hogy utána a szédülês miatt szenvedtem volna.
Ráadásul a Nebivolol nem direkt magas vérnyomásra való.
Én magas pulzusra kaptam, a vérnyomásom normális.
Ha egy éve ilyen magas, akkor igenis kell vérnyomáscsökkentő. Bár 150-él még nem kell sztróktól rettegni, hosszútávon nagyon nem egészséges.
Én 26 vagyok, nekem is magas. Mindig is 130 fölött volt, utóbbi időben 140-150 fölött. Most két fajta vérnyomáscsökkentőt szedek. Először covercarddal kezdtem este egy szem, nem vitte le eléggé. Most covarexet szedek reggel mellé, ettől viszont kicsit szédülök. Szóval nekem se az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!