Miért lehetséges ez?
16 éves gimis vagyok, nagyjából másfél éve "szenvedek" ezzel a problémával.
Korog a gyomrom, sokszor ok nélkül. Iskola előtt mindig reggelizek, szünetekben mindig eszek, nem csak 1-2 falatot. De ezek után is korog a gyomrom, ami legtöbbször a legnagyobb csendben történik és természetesen kellemetlennek tartom.
Esetleg az étkezésemmel lenne probléma? Túl sok savat vinnék be a szervezetembe? Vagy jobb lenne orvoshoz fordulni?
Szerintem nem biztos, hogy éhes vagy, hanem emészt a gyomrod, felpuffadsz és a gázok mozognak, ez valószínűbb, mint, hogy állandóan éhes lennél, de szerintem elmehetsz vele orvoshoz.
Alsós koromban nekem is mindig akkor korgott a gyomrom, amikor a legnagyobb csend volt az osztályban, utáltam én is, aztán valahogy elmúlt, már nem korog olyan hangosan, maximum én érzem.
Gyors az anyagcseréd, hamar ismét éhes leszel.
Majd elmúlik. Pár év múlva.
"Korog a gyomor" népies kifejezés eleve gyomorsav zuborgására utal, mint éhségjelző faktor, természetes dolog.
A szervezet a nátrium-kloridot is felhasználja sósav (hidrogén-klorid) létrehozására, ezért is lételem a só.
Ifjabb koromban egy időben savmegkötőt is fogyasztottam, ami végeredményben javította a bélrendszer működését is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!