Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől lehet a köldököm felett...

Mitől lehet a köldököm felett is mögötte furcsa kellemetlen érzés/fájdalom?

Figyelt kérdés
Tehat úgy a köldök tájékon. Vannak időszakok amikor előjön és akkor több napig is érzem de van hogy egyáltalán semmi ilyen érzés nincs jó ideig. Főleg a köldök felett érzem.
2023. aug. 8. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Köldökserv lehet. Nekem is van.
2023. aug. 8. 22:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Az biztosan nem, mert nem dombordik és nem úgy fáj. Nem külső hanem belső melyről jövő fájdalom. Illetve a hasamat az endokrinológus szokta nyomkodni amikor megyek hozzá szóval azt észrevenné.
2023. aug. 8. 22:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem sem látszik. 9 éve van, csak 9 hónapos terhesen látszott. Pár hete újra megvizsgaltak és ott van. Befele van fordulva.

Egyébként háziorvos valószínűleg okosabb lenne, mint itt bárki (meg én).

2023. aug. 8. 22:36
 4/7 anonim ***** válasza:
A háziorvos is csak áttapogatna és elküldene ultrahangra. Lehet pl. gázok miatt.
2023. aug. 8. 22:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Szerintetek inkább ez gyomor vagy inkább a belek? Mert kollegáim között ma mondták ezt is azt is amikor meséltem nekik.
2023. aug. 8. 22:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Meg kellene nézetned, - egy béltükrözés nem ártana, felülről és alulról is csak ugy 100 % tudod meg, hogy mi a bajod forrása!
2023. aug. 8. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy béltükrözésből megtudnád mi bajod. A köldököd körül leginkább a vékonybeled van. Ha 5-6 centivel felette érzed, ott a haránt vastagbeled is lehet, a gyomrod legalább 10 centivel a köldököd felett van. A mondó vagyok csináltass egy hasi uh-t, Pesten a privátgasztró rendelőben, ott rendkívül alaposak. Egy tükrözésből kiderülhetne, ha Crohn-od van, de azt megelőzően célszerű egy calprotectin teszt, hiszen az jelzi, hogy gyulladás van-e a beledben. A vékonybeleidet legfeljebb ct-vel vagy mr-rel tudják megnézni, tükrözéssel nem. A panaszaid oka SIBO is lehet, azt laktulóz kilégzési teszttel nézetheted meg, ahhoz orvos nem feltétlenül kell, csak úgy húszezer forint. Ha ez negatív, megnézetheted a laktózt, fruktózt is netán egy cöliákia vértesztet. Lehet IBS is, de hivatalosan csak akkor ha az előzőeket kizárták. Ha hónapok, évek óta ennyi a tüneted és nincs akaratlan fogyás, tartós láz, véres széklet, vashiány stb, akkor inkább IBS lesz.
2023. aug. 8. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!