Mennyire probléma az, hogy nem igazán tudok örülni manapság semminek?
Figyelt kérdés
Sok mindent sikerült elérnem eddig, nem is élünk rosszul -sőt!-, de mostanában sokszor érzem magam kiégve és lehangoltnak. Tudom, hogy az örömtelenség a depresszió egyik jele, de nem gondolnám, hogy az vagyok.
Tudtok adni pár tippet, hogy mivel tudnám megint szebbé tenni a gondolataim, hogy élvezhessem amim van?
2023. aug. 2. 17:42
1/4 anonim válasza:
Ha osszeadjuk a major depressziosok, skizofrenek, bipolarisok, skizoaffektivek, meg az altipusainak szamat, a generalizalt szorongok szamat, meg akiknek van valamilyen lehangoltsagot okozo ment. bet.-e de diagnosztizalatlan es kezeletlen, es te is ebbe a halmazba tartozol, teljesen normalis.
Ha nem ebbe tartozol, nem normalis.
Roviden: pszichologus, majd ha ugy dontotok, pszichiater.
2/4 A kérdező kommentje:
Nemrég beszéltem pszichológussal, aki azt mondta, hogy nincs komoly bajom -szerinte kiégésgyanús vagyok. Azt mondta, akkor hívjam újra, ha súlyosbodnak a tüneteim, esetleg elkezdem szorongani, félni, vagy szuicid gondolataim támadnak. De ezek közül egyik sincs. Egyszerűen csak azt érzem, hogy több a munka, a kötelesség, mint a szabadidő, a szórakozás és a felelőtlenül töltött pillanatok. És ha elkezdek lazítani, bűntudatom támad, hogy miért nem végzek valami hasznosat abban az időben.
2023. aug. 2. 18:28
4/4 anonim válasza:
Tök fura. Van ilyen. Ha megpróbálok a folyamatos elkötelezettségek után magamra szánni egy kis időt aztán mondjuk leülök sörözni, akkor másnap mikor felkelek ismerős a bűntudat. Miért csináltam ezt, mert ezt nem szabad, nem érdemlem meg, stb... Gondolkodtam néha, hogy igazságos-e ha valaki mondjuk telibe találja az ötös lottót és teljesen máshogy éli le az életét mint mások. Azt csinálja amit akar egész életében. Hát én rohadtul nem alszok a legkisebb problémák miatt sem, a jólétre meg azt mondanám nem érdemlem meg pedig még baszottul nem volt benne részem. Szopatva van mindenki aki terhelhető az tuti fix. Az meg, hogy az emberrel mi történik közben annyira érdekel bárkit, mint asztmást a szenes pince.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!