Miért van manapság ennyi nőgyógyászati probléma a nőknél, ami nehezíti a teherbeesést?
De szerintem elég sokszor kijön olyanoknál is, akik hűségesek a párjukhoz, és nem viszik túlzásba a szexualitást, viszont pl. szeretnének gyereket, és mégsem jön. És egyre többen vannak, egyre időseb korban.
Meg ugye a betegségeknek sokszor vannak tüneteik, tehát nem nagyon hiszem, hogy nem veszik észre, hogy baj van, nem is csak a beteg, de néha még az orvos sem! Miért?
Hogyne tudna kárt tenni a szervezetben ez a rengeteg génkezelt, vegyszerezett kaja, a rengeteg gyógyszer, a rengeteg vegyszer, benzingőz amit beszívunk, a sugárzások, rádióhullámok,mozgásszegény életmód, mind hatással vannak a szervezetünkre.
Az pedig hogy a beteg netán az orvos nem veszi észre hogy baj van, sajnos nem minden betegségnek van tünete, vagy ha már igen, az már lehet hogy késő.
Szerintem régen nem beszéltek ennyit az ilyen dolgokról, nem illett, meg nem is tudták ennyi problémáról, hogy mi az pontosan. Nem voltak még ilyen eszközök, stb. Pl. néhány évtizede még UH-ot is alig használtak.
Másrészt az is szerepet játszhat, hogy régebben fiatalabb korban szültek a nők, és ahogy észreveszem magam és ismerőseim körében minél idősebb valaki, annál több ilyen problémája van.
Mindazokon az okokon kívül, amit az előző hozzászólók már részleteztek, és amivel én is egyetértek, én nagyon valószínűnek tartom, hogy a hormonális fogamzásgátlás széleskörő elterjedésének is bőven van köze ehhez a kevezőtlen változáshoz.
Manapság sokan már tizenéves korban elkezdik szedni, és amikor hosszú évek, vagy akár egy-másfél évtized múlva gyereket szeretnének, akkor a tabletta szedésének abbahagyása után nem kevesen szembesülnek azzal, hogy a szervezetük, a hormonális szabályozásuk nem úgy működik, ahogy ideális lenne. Ha utána még hónapokig nincs petérésük, akkor a nőgyógyászok megint beavatkozhatnak a hormonháztartásuk kényes egyensúlyába valamilyen gyógyszeres kezeléssel, aminek jó esetben a kívánt hatása, és nem mellékhatásai lesznek.
Igaz, hogy pár évtizede nem voltak ilyen képalkotó, és egyéb diagnosztikai eljárások, mint manapság, de ettől függetlenül nem hinném, hogy annak idején ugyanennyi fiatal, huszonéves nő szenvedett volna PCOS-stől, vagy miómától.
Még egy dolog eszembe jutott, amit eddig még talán nem említettek a többiek: a mindenapi stressz még egy olyan dolog, amiből szerintem a mai, gyermekre vágyó generáció többségének több "jutott", mint a szüleik, nagyszüleik korosztályának.
Tele van az élelmiszer és a kozmetikaipar olyan anyagú vegyületekkel, amelyeknek hormonszerű hatásuk van. Ezek az anyagok egyrészt csökkentik a férfiak sperma számát, másrészt megzavarják a nők hormonális egyensúlyát, ezáltal betegségeket előidézve.
Ilyen anyagok pl a műanyagokban található egyes vegyületek, melyek nagyon könnyen ki tudnak oldódni, pl az ásványvizek helytelen tárolása révén. (pl nap éri a raktárban).
Ilyen hormonszerű anyag a parabénszármazék is, melyek egy csomó kozmetikumban benne vannak (etil/metil/butilparabén). Krémekben, samponokban, hajhabban stb. Most már vannak kozmetikai cégek, melyek ezeket elkezdték kivonni a termékekből.
Hajdani rovarirtószer a DDT is nagyon veszélyes volt a szervezetre, hormonális változásokat, tumorokat okozott. Ezt hiába tiltották be, több évtized még a lebomlási ideje. A sok női hormonális fogamzásgátló is benne van, hogy a víz körforgásával, mivel nagyon apró molekula visszakerül az ivóvízbe, ezáltal mindenkinek magasabb ösztrogénszintet okozva.
Körömlakkok, körömlemosók is ludasak, melyek acetont tartalmaznak.
Sok ilyen anyag van, emellett a táplálkozásunk csapnivaló, tele van finomított szénhidrátokkal, ami elhízást, inzulinrezisztenciát, cukorbetegséget okoz.
Sajnos a szexuális szabadosság a fő oka.
Mindhonnan azt sugalják, hoy szinte szégyelni való, ha valaki még szüz 18 évesen.
A fogamzásgátlót tömik sajnos magukba sokan már 14,15 évesen, és vidáman váltogatják partnereiket is.
A test fejlődése nem fejeződik be 18 év alatt, hiába menstruál valaki már 11 évesen. Ehhez még jön a cigaretta, alkohol, stb...
A szexuális szabadosságnak semmi köze ehhez. A nőgyógyászom professzor is, meg minden még is a legvalószínűbb oknak az
IRt tartja. Az meg anyagcserezavar, aminek ismét sok oka lehet, többek között genetikai is. A pcos beteg edesanyjának táplálkozására is visszaakarták vezetni egy időben az egészet. A megtermékenyülés pcos esetében nem függ a szexuális aktivitástól. Nekem a régi lakhelyemen rendelő nőgyógyász azt is mondta,hogy legyek aktívabb a szexuális életemben, mert az nem helyes, hoyg egy évben 1x vagyok valakivel. 20 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!