Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy tudnék úgy aludni hogy...

Hogy tudnék úgy aludni hogy ne keljek fel egyszer sem?

Figyelt kérdés
Már évek óta minden éjjel felébredek hajnal 3-4 körül és van amikor visszaaludni sem tudok, csak fekszek reggelig. Jobb esetben visszaalszok, de ez változó. Melatonin, citromfű tea, valeriana stb csak annyit segít hogy este gyorsabban álmosodjak el. Mással is van így?

2023. júl. 25. 08:04
 1/5 anonim ***** válasza:
40%
Oh, hacsak egyszer ébrednék fel éjjel... Szerencsés vagy.
2023. júl. 25. 08:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is szinte minden éjjel felkelek hajnalban pisilni. Ha nem tudok visszaaludni, egy 20 percet játszok valamit a telefonomon és általában elálmosodom tőle.
2023. júl. 25. 08:37
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
Így kezdődött az inszomniám.
2023. júl. 25. 09:47
 4/5 Senior Séf ***** válasza:
100%

Ezt okozhatja a leeső vércukorszint. Egy fél banán (nem több!) felkarikázva egy csipetnyi sóval meghintve pár csepp babér-, vagy olívaolajjal nyakon öntve.Ezt elalvás előtt majszold el.

Kedves 2-es, a monitorok hideg kék fénye (a telefoné is!) ugyanolyan belső stresszfaktor, mint a lezúgó vércukorszint. A stressztől emelkedik a kortizolszint, a kortizol pedig a melatonin nevű alváshormon antagonistája. Lehet,hogy nálad ez (még) nem jelent gondot, de légy szíves másnak ne ajánlgasd.

2023. júl. 28. 19:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Így nyáron én ki szoktam menni futni esténként, hogy lefárasszam magam, utána lefekvés előtt vacsorázom egy kiadósat+ráiszom én is a citromfű teát. Úgy alszom el mintha benyomnék egy gombot. Ha ennek ellenére 4-5 óra alvás után megébredek, akkor elkezdem a napot, és ha napközbe elálmosodom, akkor ledőlök 1-2 órára, ez így kitart estig. 42 éves vagyok.
2023. júl. 29. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!