Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem túl alacsony vérnyomás ez?

Nem túl alacsony vérnyomás ez?

Figyelt kérdés

Hogy lehet hogy futás után (6km) lenyújtottam bementem inni 1 pohár vizet utána na mondom mérek 1 vérnyomást csak kíváncsiságból. Mértem egy 124/72-őt. Néztem hogy futás után hogyhogy csak ennyi.

Ez nem túl alacsony?

Omron vérnyomásmérőnk van néha szoktam mérni akkor ilyen 110-115/65-70 között szokott lenni 65-ös pulzussal.

25/F vagyok átlagos testalkat.

2023. júl. 7. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Mozgás után közvetlen alacsony kicsit, alapesetben tökéletes. De ha jól érzed így magad, nincs semmi baj vele.
2023. júl. 7. 21:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor mozgás után normális. Azthittem olyankor ilyen 140-150/80-90 pl 1 futás után. Hogy magasabb.
2023. júl. 7. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát intenzív mozgás után magasabbnak kéne lenni, de nem ugrik meg neked kiemelkedően. Ha nem szédelegsz, nem fáj a fejed stb amikor alapesetben is alacsonyabb a szokásosnál, akkor nem probléma, jobb mint ha magas lenne.
2023. júl. 7. 22:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem fáj a futás után a fejem nem is szédelgek meg semmi! Jól vagyok és kellemesen elfáradok! :)
2023. júl. 7. 22:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor ez így rendben van :) nem ez a szokványos, de ezért vagyunk egyediek, és mivel panaszt nem okoz, akkor jó ez így.
2023. júl. 7. 22:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Mert ez utalhat valaki betegségre is?
2023. júl. 8. 07:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Az első értéknek kéne jobban megemelkedni, de az sem lenne jó ha nagyon kiugrana vagy sokáig nem állna vissza. A szív és érrendszer állapotát jelzik a vérnyomásértékek, ha nagyon aggaszt, menj egy kardiológiai vizsgálatra, azzal viszont nincs baj hogy alapesetben alacsonyabb, jobb mint ha magas lenne.
2023. júl. 8. 19:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Ertem. Alapesetben 110/65 szokott kb lenni
2023. júl. 9. 20:05
 9/10 anonim ***** válasza:
alacsony de még mindig jobb mint ha magas lenne
2023. júl. 11. 15:00
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez mind teljesen normális vérnyomás. És teljesen normalis az is hogy ingadozik. 100-130 szisztolés és 70-90 diasztolés bőven rendben van.

Nekem 90/50 korul van, tartosan, na ez az alacsony es kell a gyogyszer hogy növelje.

A magas vérnyomásososok kb 140/100 fleett kezdodnek. Kozte minden szuper

Ne aggodj mert jo ertekek raadasul sport utan es cska egyszer merted.

Amugy konkretan a vízivás is befolyásolja a vérnyomást. Akinek alacsony és mozgással szedul, annak meg kell inni egy pohar vizet mizgas elott 5 perccel hogy picit feljebb menjen

2023. júl. 12. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!