Édesítőszeres üdítőtől lehet hasmenésem?
Figyelt kérdés
2023. jún. 2. 14:55
3/10 anonim válasza:
Pontosan milyen üdítő, milyen édesítőszer van benne és mennyit ittál? Van olyan édesítőszer, aminek a túlzott fogyasztása hashajtó hatású.
4/10 anonim válasza:
Azért van hasmenésed mert elhiztal ettől a sok egeszsegtelen szrtol
5/10 anonim válasza:
Az édesítőszerek (legfőképpen aszpartám) méreg!
6/10 anonim válasza:
Én 12 éves koromtól iszok napi 2 L cola zéró vagy pepsi maxot. Most 29 vagyok és semmi bajom, se hasmenés se semmi.
Szóval nem, se az acetaszulfam se az aszpartam se semelyik szintetikus édesítőszer nem okoz hasmenést. Ez álhir, aki news
7/10 anonim válasza:
#6, de, bizonyos édesítőszerek okoznak. Például a szorbit. De rá is szokták írni a csomagolásra ilyen esetben, miszerint "túlzott fogysztása hashajtó hatású lehet".
8/10 anonim válasza:
Igen de szorbitot a rágóba tesznek nem a kolában és pepsibe
9/10 anonim válasza:
#8, engedélyezett a szorbit üdítőben is. Nem írta le a kérdező, mit ivott pontosan, és mennyit.
10/10 anonim válasza:
6-os, hát nekem pl az aszpartámtól hasmenésem van, a barátomnak is, szóval azért mert neked ÉPP nincs, nem kell elvitatni, hogy ezek arra hajlamos egyénekben panaszt okoznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!