Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Derékfájás...hogyan lehet...

Derékfájás...hogyan lehet házilag enyhíteni egy 2 éves gyerkőc mellett ?

Figyelt kérdés
Gyakran érzem, mintha éjjel beállna a derekam, és ébredés után alig tudok lehajolni vagy a kicsinkót felemelni. Már a mindennapi tevékenységemben korlátoz, 32 évesen már ha valamit fel akarok venni a földről, akkor azon gondolkodom, hogy hogyan hajoljak le. Napközben aztán kicsit enyhül, ha szétmozgom, de ha a fejemet mélyen előre döntöm akkor fáj a derekam, belenyilal. Tudok ez ellen itthon tenni valamit?
2023. máj. 31. 08:55
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Tornával.
2023. máj. 31. 09:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Tornázz és ne emelgesd a gyereket meg egyéb nehéz dolgokat beállt derékkal. Youtube-on rengeteg gyakorlat van. A pilates gyakorlatok is jót tesznek.
2023. máj. 31. 09:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha belenyilall akkor instabilitás van, a gerinc melletti izmokat kell megerősíteni.
2023. máj. 31. 10:16
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Az ágyad, alvási pozíciód megfelelő? Reggel-délben-este csinálj 5-10 perc gerinctornát a padlón (az én fiam szereti, rámmászik közben), sokat segít az is.
2023. máj. 31. 13:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Kezdetnek NE emelgess semmit, a gyerekedet meg főleg ne, mert ő még mellé izgága is.

Egyébként menjél el ortopédushoz, mert lehet akár izomhúzódás is, vagy bármi, ezt otthon nem tudod meggyógyítani.

Lehet, matrac váltás szükséges, lehet, a terhességekben mentél tönkre, lehet izomprobléma, tartási problémák, etc.

2023. jún. 1. 09:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, tényleg sokat segít, amikor az amúgy is szr fájós gerincedre rámászik a gyerek.

Nagyon kell neki az a plusz súly...

2023. jún. 1. 09:48
 7/8 anonim ***** válasza:
#6, rám akkor mászik, mikor hanyatt csinálok gyakorlatokat. Gerincemet nem zavarja. Négykézláb gyakorlatnál meg átmászik a lábam között. De majd ha az akut probléma elmúlik, megelőzésképp tornázni kell akkor is, és onnantól a hátárais mászhat.
2023. jún. 1. 10:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a tornát meg fogom próbálni.

Valóban a terhesség utolsó hónapjában kezdődött, de a plusz súlynak tudtam be, de azóta is fáj a derekam. Most 170 magas és 68 kg vagyok, van felesleg rajtam, de nem ennyi szerintem, hogy ilyen összetörve ébredjek minden reggel. Terhesség előtt ketlebelleztem 2 évet, így visszagondolva lehet az is többet ártott, mint használt. Meg ülömunkát is végzek/végeztem.

Neurológushoz van időpontom , mert rengeteget fáj a fejem, de gyanítom hogy összefügg a derék és hátfájásommal.

2023. jún. 1. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!