Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Jövőben lehet kapni tőle?

Jövőben lehet kapni tőle?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

26 éves fiú vagyok. Nem cigizek és szoktam edzeni. Nem vagyok hajlamos rá mert a családból senkinek nem volt ilyenje. Sajnos kicsit szorongós vagyok generalizárt szorongás pánik betegség. Szerencsére gyógyszerem van és már nincsennek pánikrohamjaim és a szorongás is nagyon minimális vannak azért néha néha rosszabb napjaim olyankor a mellkasomba fura érzésem van. (Izguló vagy feszülő vagy nem is tudom milyen de ritka nagyon.)

Na pl van így egy rosszabb napom kaphatok szívinfarktust vagy strokeot ettől a " betegségtől" ?

Vérnyomásom jó. Pulzusom is 65-70 szokott lenni. Ha kicsit szorongósabb napom van akkor felmegy 80-ra sajnos elég magasra...

Nem félek tőle és jól kezelem a szorongásom és a felfogásom is jó és terelem a figyelmem de mégis néha néha a saját akaratomon kívül vannak rosszabb napjaim.

2023. máj. 14. 16:05
 1/10 anonim ***** válasza:
34%

Szívinfarktust vagy stroke-ot bárki kaphat bármikor. Vannak olyan tevékenységek amik megnövelik a kockázatát, de egy teljesen egészséges embernél sem csökkenthető 0%-ra a stroke bekövetkezésének a valószínűsége.

A leírásod alapján nem kell aggódnod, mivel nem csinálsz olyan tevékenységet amivel jelentősen növelnéd a kockázatát de természetesen nem zárható ki, hogy a jövőben ne kapnál szívinfarktust vagy stroke-ot, akár a betegségedtől független okokból kifolyólag.

2023. máj. 14. 16:20
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi!
2023. máj. 14. 16:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Pánikbetegségtől nem kapsz infarktust, mivel nem a szíved beteg, hanem a lelked. Csak a szubjektív tüneteid emlékeztetnek a szívbetegségéire.
2023. máj. 14. 16:31
 4/10 A kérdező kommentje:
De miért érzem ilyenkor hogy dobog a szívem? Mintha erősebben dobogna. Vagy csak úgy érzem? Normális vérnyomás és pulzus mellett...
2023. máj. 14. 16:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A stressztől. De nem olyan vészes, mint amilyennek hiszed olyankor, csak bepánikolsz.
2023. máj. 14. 16:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem. Hogyan tudnék csökkenteni ilyenkor ezen ha rám jön?
2023. máj. 14. 16:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez maga a pánikbetegség. Most írtad, hogy szűnnek a tüneteid a gyógyszertől. Ezek szerint nem. Relaxáció módszereket kell tanulni, jobb híján még a youtube-ról is, de inkább pszichológustól. Pánikbetegségre pszichoterápia kell, hogy feltárjátok és megszüntessétek az okot, és közben stresszkezelési módszereket tanulj, pl autogén tréninget. Ha van pénzed klinikai szakpszichológusra, keress egyet.
2023. máj. 14. 17:27
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Agyhalált már kaptál. Ne haragudj, de semmi vesszőt nem raksz. Érthetetlenek sokszor a szavaid

Pl:

Szorongós helyett szorongással élő

Pánikrohamjaim helyett pánikrohamaim

Figyelj kérlek, a helyesírásra és a nyelvtani szabályok betartására iq huszár.

Ha még mindig félsz a stroktól vagy szívinfarkrustól akkor nem vagy gyógyult és megfelelően kezelve.

2023. máj. 14. 18:35
 9/10 A kérdező kommentje:
oké :D
2023. máj. 14. 18:45
 10/10 anonim ***** válasza:

"Értem. Hogyan tudnék csökkenteni ilyenkor ezen ha rám jön?"

Légzésgyakorlattal.

Menj el a buddhistákhoz, vagy jógikhoz és tanulj légzésgyakorlatokat.

2023. máj. 15. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!