Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Gyomorverzesem lehet?

Gyomorverzesem lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nagyon kétségbe vagyok esve, kerlek segítsetek. 3 hete kezdett nagyon fajni a gyomrom felső része, de mivel mindig sok gyomorsavval küzdök és refluxom is lett a covid óta, bevettem savlekoto ragotablettat, gondoltam jobb lesz, ahogy szokott. Sajnos nem múlt el, ezért elmentem multheten orvoshoz, aki felirt protonpumpa-gatlo gyogyszert. Egy par napig jobb volt, majd tegnap óta újra szörnyen faj a gyomrom, osszevissza fortyog és ma delutanra mar elviselhetetlen. A szekletem normális színű, de tele van apró zacc színű pontokkal. Azt olvastam, ez utalhat gyomorverzesre alvadt vérre. De közben meg a napokban többször ettem mákos süteményt és nem tudom a kettőt megkülönböztetni, ugyanolyan apró pontok, úgyhogy ultra kellemetlen..

Videken lakom, nálunk már csak a szomszéd varosban van ügyelet hetvegen. Nem tudom, van-e okom aggódni vagy várjak hétfőig,míg újra rendel az orvosom.

29 éves vagyok, se nem dohanyzom, de nem iszom alkoholt és teljesen egészséges vagyok.

2023. máj. 12. 20:42
 1/10 A kérdező kommentje:
*se nem iszom
2023. máj. 12. 20:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Helicobacter pylori-t vizsgáltak? Gyomorfekély leggyakoribb oka.

(Ha mákos sütit ettél, biztosan van mák a székletben két-három napig.)

2023. máj. 12. 20:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Kérj meg vaakit, és sétáljatok be az ügyeletre. Lehet semmi baj nem lesz, de nálad jobb az óvatosság, és menj biztosra. Tényleg ne várj.
2023. máj. 12. 20:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos aki a protonpumpa gátlót felírta csinált gyomortükrözést? Ha nem, csináltass. Én úgy tudom, hogy ha gyomorvérzés a széklet elszíneződésének az oka akkor az homogén, egyszínű lesz, nem pedig ilyen pöttyös mint amit te láttál. Ez inkább a mák lesz.
2023. máj. 12. 21:09
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem volt gyomortükrözés, azt mondta, szedjem egy hétig, aztan ha semmi javulas, elküld csináltatni, mert akkor lehet fekely. Most jobb volt pár napig, én hülye meg nekiálltam edzeni egyik nap, azóta megint szörnyű,mintha valami szetmarná a gyomrom felso részét, gondolom nem kellett volna razkodnia. Alig eszem, csak zabpelyhet, krumplipuret, de mindentol fáj.

Enis remélem, hogy csak a mák és nem vérzik a gyomrom. De ha verezne is, ahhoz már vért kellene hanynom, hogy eletveszelyes legyen, nem?

2023. máj. 12. 21:15
 6/10 anonim ***** válasza:

"nem kellett volna razkodnia"

Nem azon múlik. Inkább a sportolás során fellépő idegi, keringési, és hormonális változások/hatások okozták a problémát.

"De ha verezne is, ahhoz már vért kellene hanynom, hogy eletveszelyes legyen, nem?"

A hányás gyakori és jellegzetes tünet, de előfordulhat, hogy elmarad. Figyelj, hogy nem veszed-e észre magadon a vérzés más tüneteit (indokolatlan fáradtság, szapora szívverés, gyorsabb és felületesebb légzés, alacsony vérnyomás, szokásos folyadékfogyasztás mellett a szokásosnál kevesebb vizelet, zavarodottság, gondolkodási nehézség). Ha ezek jelentkeznek, főleg így együtt, akkor viszont AZONNAL menj orvoshoz.

2023. máj. 12. 22:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mára talán egy fokkal jobban vagyok, nincsenek"vérzéses" tüneteim, csak továbbra is baromira fáj a gyomrom felso része, sapadt vagyok és gyenge. Hétfőn az első utam a háziorvoshoz vezet, mert ez így nem állapot.
2023. máj. 13. 12:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Hogy vagy?
2023. jún. 16. 16:36
 9/10 A kérdező kommentje:
Pokoli egy hónapom volt, mindenféle vizsgálatra küldtek, de jobban lettem, köszönöm. Elvileg semmi komoly bajom, "csak" reflux. Most tartom a dietat, nagyon lefogytam, de vissza kell fogni a savamat. Valószínűleg egy életre oda kell figyelnem az étrendre.
2023. jún. 18. 00:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Ohh akkor gondolom szoros barátságba kerültél a jó öreg gavisconnal...

Jobbulást neked,a lényeg hogy nincs komolyabb baj.

2023. jún. 18. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!