Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ezt a szédülés fajtát mi...

Ezt a szédülés fajtát mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Random kezdek el néha szédülni. Olyan mintha lebegnék,balra húzok közben és muszáj kapaszkodjak míg le nem ülök.

De amint leülök elmúlik azonnal,pár másodpercig tart amúgy. Semmihez nem köthető,fordult már elő ülve,fekve és könnyű fizikai munka közben is, evés előtt és után,normál(2-3L) folyadékfogyasztás mellett is illetve kialvatlanul és 7-8 óra alvás után is. Vérnyomásomra is rámértem már párszor egy-egy ilyen szédülés után közvetlen,de az is normális volt mindig. Ha becsukom a szemem nem szédülök.

Szívritmuszavarom lehet egyébként,de azt érzem mert néha félre vagy épp extrán üt,nem tudom megmondani,de a kettő nem egybe vonható. Külön szédülök és külön üt néha félre.

Kb 4 éve vizsgálták a fülem és a nyaki ereket is ultrahangozták más okból,azok rendben voltak.

Ez a szédülés kb 2 éve van. Van hogy 1 héten 2x jön,de van hogy hetekig semmi.

Félek hogy az orvos hülyének nézne mert elég fura.

Valakinek hasonló problémája volt? Mi volt a baj? Hogy oldódott meg?

Előre is köszi!

30N

2023. ápr. 20. 13:55
 1/2 anonim válasza:
Helló! Nyugi, az orvos nem fog hülyének nézni, tanácsos lenne elmenni hozzá. Kötelezően mondd meg neki, hogy szokott szívritmuszavarod lenni, vagy bár ezt érzed. Sajnos rengeteg dologtól előfordulhat, a nem megfelelő oxigén-ellátástól, a vércukorszint csökkenéséig, akár hormonzavarra is utalhat. Ha esetleg nem akarna Holtert adni vagy EKG-t nézni, bár a teljes vérképet/biokémiát jó volna megcsinálni.
2023. ápr. 20. 14:51
 2/2 A kérdező kommentje:

1-es köszi a választ

Az kimaradt hogy lassan 3 éve kiderült hogy inzulinrezisztens vagyok. Életmódot váltottam,fogytam is (bár még kellene is), a cukrom szoktam mérni az mindig jó és a görbe is meg van.

Hormonzavarom is van, mivel PCOS vagyok. A hormonok okozhatnak ilyet tényleg? Mert a szívritmuszavarról el tudom képzelni, hogy igen de a hormonokhoz nem értek.

2023. ápr. 21. 05:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!