Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy lehet kivédeni a mentális...

Hogy lehet kivédeni a mentális és érzelmi baszogatás, piszkálást és a rosszindulatú mindenféle irányítgatást ?

Figyelt kérdés
ilyenkor sajnos nem veszik figyelembe az emberek az emberi és alapvető jogaimat.

2023. ápr. 12. 18:18
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
És hogy lehet azt kivédeni azt a fajta rosszindulatú törődési módot hogy annyira bele akarjanak nyúlni a személyiségembe hogy belülről szinte más emberré akarnak formálni
2023. ápr. 12. 18:27
 2/15 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy eszközöket szerzel egy terápiában arra, hogy kiállj magadért, határokat húzz, és frusztráció nélkül visszaszólj a téged bántónak.

Máshogy sajnos nem.

2023. ápr. 12. 18:27
 3/15 A kérdező kommentje:

Az a baj sajnos H ilyenkor nekem 90 % ban gondolati úton vannak ès kb ès annak is kb 50 % beszèlgetèsben a többi meg gondolatban.

Voltam már 1 fajta terápián terápián de az nem sokat segített mert egy kis idő elteltével újra jelentkeztek a problèmák.

2023. ápr. 12. 18:42
 4/15 anonim ***** válasza:
Az emberek nem tudnak csakúgy belenyúlni a személyiségedbe. Kell ehhez fizikai kapcsolat, ahol máris szabályozhatod, hogy valakivel találkozol vagy sem, felveszed-e, ha telefonál, válaszolsz-e, ha hozzád szól. El is költözhetsz, munkahelyet is válthatsz, ha szükséges. Ha azonosítod a manipulációs módszereket, amikkel a személyiségedbe piszkálnak, akkor a technikára felfigyelve már ki is védheted a manipulációs kísérletet.
2023. ápr. 12. 18:50
 5/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk visszaszólsz nekik
2023. ápr. 12. 19:06
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi szèpen anonim. De amikor ilyenek voltak nekem èn nem tudtam felismerni a módszert se a taktikát sajnos.
2023. ápr. 12. 19:28
 7/15 anonim ***** válasza:
Mi az, amit észrevettél? Miben változtál? Mi történt?
2023. ápr. 12. 19:36
 8/15 A kérdező kommentje:
Azt, hogy pl. belül, mentálisan apukám és bizonyos személyek személyiségével piszkálnak olyan értelemben hogy mintha ő lennék vagy belül ő lennék vagy valamennyire de attól mert van 1-2 olyan szokásom mint a másik embernek attól nem vagyok ő. meg a régi gyerekkori sérelmeimmel mintha azokat emlegetve a fiatal felnőttkoromra rá akarnák húzni. Meg abban hogy valamilyen oknál fogva sajnos nyitott vagyok valamilyen forma rosszindulatú empátiára vagy gondolatolvasásra. De sajnos sok dolog volt nem nagyon tudok így hirtelen kiemelni mást. Az a baj h szinte azt gondolom és érzem h ezek a helyzetek relatíve életveszélyesek részemről. Tudván h ezek léteznek és tapasztaltam is sajnos és ezek elől menekülök és semmibe akarom venni őket, persze csak jó értelemben de már fordultam ezekkel a problémákkal szakemberhez, szakemberekhez, több de sajnos inkább kevesebb sikerrel mert megint visszatértek :S úgy mintha nem gondolnék semmire vagy nem érteném és azon vagyok h attól hátha elmúlik de nehéz és nem nagyon megy mert mintha ezek meghaladnák a képességeimet és pl. nincs aki ilyenkor megvédene vagy ha már magam nem tudok kiállni magamért bizonyos értelemben részben mentális baszogatás ellen akkor azt hogy tudom megtanulni kivédeni ? meg olyan elméleti szabályokkal piszkálnak amik azt gátolják hogy ezt sikerüljön teljes mértékben kivonni az életemből.
2023. ápr. 12. 19:53
 9/15 A kérdező kommentje:
Meg sajnos úgy èrzem, gondolom hogy rossz èlet ès viselkedès elmèletekkel traktálnak hogy legyek rossz ember mert nem èrdemlek meg mást holott ez nem így van. Jó ember vagyok, jó akarattal, jó szívvel ès lèlekkel. Eszem is a helyèn van . Bár sajnos a dologban az a pláne H amikor ez van akkor úgy gondolom h kèpes lennèk úgy megvèdeni magam vagy vissza adni ezeket a bántasokat H nagyobb kára lesz a másik fèlnek mint amit nekem akart okozni. Holott az sztem korrekt lenne ha már ártó szándèkkal akart ellenem fellèpni ès azzal megleckèztetni de legalább ugyan olyan mèrtekben megvèdeni magam vagy ellene fellèpni
2023. ápr. 12. 20:09
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommented egycsaj. Biztos ezen vagy ezeken a problémákon csak egy terápia segíthet ? én hiszek abban h simán az embertársaim is tudnának segíteni akik okosabbak és tapasztaltabbak ilyen témakörökben csak sajnos jelenleg kevés ismerősömmel és barátommal tartom a szoros , mindennapi kapcsolatot mivel kicsit kicseszett velem az élet sajnos pont ezen félreértések és problémák miatt. Jelenleg sajnos még munkám sincs h esetleg a kollégáim tudnának segíteni.
2023. ápr. 12. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!