Szerintetek mi a titka?
Mi a hosszú élet titka?
Nyugalom vagy a sok alvás vagy mi lehet az szerintetek?
Több összetevő sikeres együttállása. Legfontosabb a jó genetika, és a jó körülmények. Nem gazdagságra gondolok, egy tibeti kolostor is jónak számít.
Aztán az életmód nagyon döntő, no cigi, pia, gyorskaják, stressz. És egy nagy adag szerencse is kell. Jó családba születni, jó szülőket kifogni, jó országba születni, ne érje az embert baleset, ne legyen körülötte háború, stb.
Az életmódra van hatásunk, de a genetikára, vagy a szerencse faktorra nincs.
Én pl jó körülmények közé születtem, de sok betegséget örököltem. Illetve értek traumák, balesetek, súlyos betegségek is.
Genetika a legfôképp?
Mert pl minden második ember stresszes akkor sorba dölnének ki azmiatt.
Meg ugye sok sportoló meg egészségesen étkező nem beteg emberek akik nem cigiznek nem alkoholizálnak stb. Megis kapnak egy infakrtust vagy strokeot. Az hogy lehet?
A jó genetika azt jelenti, hogy nem örököltél betegségeket, vagy betegségekre való hajlamot. Skizofréniát, cukorbetegséget, magas vérnyomást, stb.
A stressz az civilizációs betegség, falun pl nem annyira stresszesek az emberek. Ez az életmód része, nem örökletes. Most láttam egy dokufilmet, hogy a sikeres bróker inkább elvonult remetének egy viskóba, mert elege lett a stresszből, rohanásból, magas vérnyomásból, stb.
A nem cigiző emberek vagy a stressz miatt kapnak infarktust, vagy mert pl el vannak hízva, nem mozognak, szemetet esznek. Ez is az életmód része.
És persze, teljesen egészségesen élő ember is kaphat infarktust, csak ez jóval ritkább, mint a cigiző-piáló-elhízott-lusta emberek szívrohama.
A sportolók pedig túl vannak hajtva fizikailag (teljesítménykényszer) + gyakran doppingszereket szednek, amik szintén nem egészségesek. Illetve olyan is gyakori, hogy pont a nagy terhelés miatt jönnek elő veleszületett szívbetegségek. Szolídabb életmód mellett egy ilyen focista 90 évig élne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!