Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért mondják mindig, hogy az...

Miért mondják mindig, hogy az ember "igyon sok folyadékot, akkor is, ha nem szomjas?" Meg hogy így meg úgy napi két-három liter vizet mindig le kell gyötörni magadban?

Figyelt kérdés
Én akárhányszor ezt letesztelem, mindig csak vízhajtás lesz a dologból. Tehát, ha egyáltalán nem érzem, hogy szomjas lennék, de csak azért is legyötrök magamba egy pohár vizet, nem esik jól, és körülbelül 10 perc után már mehetek is ki a WC-re. A test egyszerűen kilöki magából a plusz folyadékot. Sőt, mintha többet lökne ki magából, mint amennyit bevittem. A szándékos, erőltetett ivás szerintem engem kicsit még ki is szárít. Ha tényleg szomjas vagyok, teleiszom magam, és jól esik, akkor semmi problémám nincs. De nem ez lenne a normális? A szervezet jelez, amikor vízre van szüksége, szomjúsággal. Akkor iszom, és minden oké. Ha nem jelez a szervezet, nem vagyok szomjas, de leerőszakolom csak azért is a vizet, akkor az nem tetszik a szervezetnek. Miért mondja akkor mégis annyi egészség-guru (de lehet, hogy sarlatán), hogy INNI INNI INNI VIZET folyamatosan?

2023. márc. 22. 16:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A szervezet kéri magának azt a folyadék mennyiséget,amire szűksége van.

A többi már csak megterhelést jelent. Ezen az orvoskutatók is jól el tudnak vitatkozni.Ahogy újabban azon is,melyik a jó vérnyomás .Nagyon megoszlanak a vélemények.

2023. márc. 22. 17:30
 12/15 anonim ***** válasza:
38%

Amugy kit erdekel mit csinalsz? Te tested. Miert vagy ennyire ideges? 🤣

Ha ugy akarod, nem iszol egy kortyot se, te dolgod.

Az viszont teny, hogy semmit nem tudsz a temarol. Merthogy a vizelet nem csak a megivott vizbol all.

Tessek:

[link]

2023. márc. 22. 17:30
 13/15 anonim ***** válasza:
80%

10

Részemről van a téma lezárva, te agyoniskolázott.

2023. márc. 22. 18:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A rengeteg (csap)vízzel az a gond, hogy kimossa a sókat is a szervezetből, tehát igazából még csak kárt csinál. Esetleg ásványvíz megoldás lehet, én ezért iszok kékkútit, ebben magas az oldott ásványianyag-tartalom.

És egyébként meg kell nézni az állatvilágot. Mikor isznak? Amikor kell nekik. Nem passzióból, nem unaloműzőnek, nem kényszerből mert más azt mondta nekik.

Érzik és isznak ennyi. Amikor nincs rá szükségük nem isznak.

2023. márc. 23. 08:34
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
#12 Vízből illetve kiválasztott dolgokból (de ezt a linkelt wiki írja is, csak ugye a sorok mögé kell látni). Ami folyékony a vizeletben az mind víz, mert mi más lenne? Benzin? Mindennek az az alapja. Minél tisztább, színtelenebb a vizelet, annál kevésbé volt értelme a megivott víznek, mert nem mosott ki semmit.
2023. márc. 23. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!