Honnan lehet tudni azt, hogy mennyire álmos az ember, miután fölébredt, de még álmos, hogy az érzett álmosság kimosható-e, azaz elmúlik egy arcmosással vagy idővel vagy netán csak további alvással?
Figyelt kérdés
Persze értem én, hogy kb. fölösleges kérdés, mert aludjon mindenki amikor csak tud, amennyit csak tud, de mégis fontos lenne tudnom ezt, ha pl. alapvetően alacsony a vérnyomásom és ráadásul még a való élet súlyától is kényelmes menekülőút a depresszív örök alvás, ezért szeretném tudni, hogy hogy tesztelhetem magam.2023. febr. 21. 08:58
1/4 A kérdező kommentje:
Persze arcmosással, oké, de miért mossak arcot, ha még alhatok?
Meg kiszámolhatom, hogy hány órát aludtam, de tán nem is a mennyiség a döntő, ha netán tényleg azért alszunk, hogy álmodjunk, hogy álmodás közben dolgozzuk föl az élet nehézségeit, akkor tán a további álmosság is csak azt jelzi, hogy lenne még mit aludni, álmodni, feldolgozni?
2023. febr. 21. 09:07
2/4 anonim válasza:
Az álmodás az alvásunk 20%-a maximum. Ezer órán keresztül is alhatsz, NON-REM fázisban nem fogsz álmodni, és NEM azért alszunk, hogy álmodjunk.
3/4 A kérdező kommentje:
Az lehet, hogy nem minden alvás közben álmodunk, tudom, hogy lehet ilyen, viszont annyi alvásmegvonást éltem át már, hogy volt nem egyszer olyan élményem is, hogy úgy aludtam el, bele egy tevékenységbe, hogy előbb kezdtem álmodni, mint hogy tényleg aludtam volna, pontosabban az álom furcsaságaiból tűnt föl az, hogy egyáltalán elaludtam. Nem álmodozás vagy fantáziálás volt, hanem álom. Akkor rögtön R. E. M. fázisba aludtam volna el...?
2023. febr. 22. 09:17
4/4 anonim válasza:
Akár ez is lehet, amikor annyira kimerült vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!