Mit tegyek? Kóros vas hiany
Sziasztok 32a felso ertek a papiron a vasnak a 10a minimum es a vasam 2,7... allandoan almos vagyok sokszor az ajulas rajtam van a szedules allandoan hulla faradt vagyok...szedem a vasat egy ideje de semmi...
Volt valaki igy? Mi segitett?
Igen szedem a c vitamint is
Nő vagyok komoly nogyogyaszati problemaim vannak eros verzessel jelenleg kezeles alatt van
Akkor valószínűleg az okozza ezt a vashiányt. Ha az eredeti probléma megszűnik, a vasad is helyreáll.
Nekem nem vashiányos vérszegénységem van, én olyan készítményt szedek, amiben plusz marhahemoglobin is van, plusz C-vitamin ugye.
Amíg folyamatosan vérzel, nem fog tudni normalizálódni a vasad, nekem ugyanez volt a problémám több mint 20 évig. Nem voltak ciklusaim, egyfolytában menstruáltam, hol kicsit, hol pedig ömlött belőlem. A méhnyálkahártya állandóan 20 mm körüli volt, hiába véreztem állandóan, az csak vastagodott.
Nem csináltak velem semmit, egy ideig fogamzásgátlót szedettek velem, aztán elvették, mert hogy károsítja a májat hosszabb távon. Kikapartak ezerszer, az sem segített. Majdnem meghaltam, a vasam 3 volt, vastartalék szinte 0, hemoglobin 80. Mivel csak 79-es hemo-tól adnak vért, én azt sem kaphattam. Állandóan fulladásos rohamaim voltak a vér és oxigénhiánytól, elsötétült minden, pánikrohamok jöttek rám, semmi erőm nem volt és mindent elfelejtettem. Hiába szedtem a vasat dögivel, nem ért semmit, hiszen a vér állandóan jött belőlem, termelődni meg nem tudott annyi. Vérzéscsillapítók, más gyógyszerek sem használtak.
Akkor felírtak egy Norcolut nevű hormon gyógyszert, amitől kis híján meghaltam, olyan roham jött rám.
Hagytak így haldokolni, a problémám extrém ösztogén dominancia volt, amin csak azt segíthetett volna, ha kiveszik a méhet és a petefészkeket. Nem volt hajlandó egyik orvos sem megműteni, mert hogy TÚL fiatal vagyok, még 45 évesen, egy felnőtt gyerekkel is túl fiatal voltam. Közben miómám és cisztáim is keletkeztek, amik miatt még jobban véreztem. Gyógyszereket kaptam rájuk, amik nem segítettek. Nem mertem sehová elmenni, mert hiába tettem be a legvastagabb betétből hármat, 1 perc alatt átáztam, még a nadrágom is. Ha lefeküdtem, 1 perc alatt még a hátam is véres lett. Párkapcsolatot sem tudtam kialakítani, mert egy férfi sem fogadta volna el azt, hogy belőlem állandóan ömlik a vér és nincs szexuális élet.
Végül elvonszoltam magam egy újabb magándokihoz, aki rákszűrést csinált és kiderült hogy az egész méhem és a nyálkahártya egy nagy rosszindulatú daganattá vált a kezeletlenség és a sok kapargatás miatt. A vérképemet látva azt mondta Édesanyámnak, hogy készüljön fel a legrosszabbra, mert haldoklom. Akkorra már olyan görcseim voltak, hogy üvöltöttem a fájdalomtól, hiába vettem be 3 nospát és 3 cataflamot naponta.
Na, ez kellett ahhoz, hogy végre kivegyék a méhet, petefészkeket, nyirokcsomókat, mindent, amikor már szó szerint az utolsókat rúgtam.
Az életem már a műtét napján gyökerestül megváltozott, megszűnt a vérzés, fájdalmaim is csak az altatásból felébredéskor voltak, utána semmi. Már másnap mászkáltam, feküdni sem akartam. Azóta eltelt 2 év és nagyon jól vagyok, de a mai napig eszembe jut a sok évig tartó rémálom, amit azóta sem sikerült feldolgoznom, hiszen az egész fiatalságomat tönkretette.
A szomorú tanulság az, hogy hagytak 20 évig szenvedni, holott akármikor segíthettek volna rajtam, tudták hogy az egyetlen megoldás a teljes méheltávolítás, és azt is tudták hogy ilyen súlyos ösztrogén dominanciával úgysem eshetnék soha többet teherbe. Sem természetes úton, sem művi úton.
Mégis egy rákos daganat kellett ahhoz, hogy végre segítsenek rajtam és megszabadítsanak a pokoltól, amiben éltem.
Te milyen kezelést kapsz? Mit csináltak azóta veled, amióta a problémád fennáll? Voltál hormonvizsgálaton (ösztrogén, progeszteron)?
Szia! Nagyon sajnálom, tudom hogy min mész keresztül!
Viszont akkor most már meg fognak műteni, igaz? Mit mondott az orvos? Ha nem jó az orvosod, akkor tudok ajánlani egy jót a Semmelweis klinikán. Vagy ha van valamilyen kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!