Mitől hideg a lábfejem?
Miért hideg?
A kezem meleg szokott lenni nagyon ritkán ha kicsit hideg.
De ha ülök sokáig utána a lábfejem miért lesz hideg?
25/F nem dohányzok, néha szoktam futni meg egészségesen próbálok enni.
A hideg lábfej leggyakoribb okai közé tartozik a hűvös környezet, az alacsony vérnyomás, a rossz vérkeringés, a cukorbetegség és a vérszegénység. Ha a hideg lábfejed állandó jelenség, és nem tűnik el később, akkor érdemes lehet orvoshoz fordulni, hogy kizárják az egészségügyi problémákat. Más lehetőségek közé tartozik a túl rövid vagy túl szűk cipő viselése, amely nem engedi a levegő áramlását a lábfejed körül, valamint a rossz szokások, mint például a dohányzás, amelyek csökkenthetik a vérkeringést a lábfejedben.
Ha a hideg lábfejed rövid távon jelentkezik, és nem állandó, akkor az egyszerű megoldásokat is kipróbálhatod, mint például a meleg zokni viselése, a meleg fürdők, a lábak masszírozása, vagy a vérkeringést segítő gyakorlatok elvégzése. Mindig fontos, hogy megfelelően öltözz, és a hideg környezetben is tartsd melegen a lábfejed. Ha a hideg lábfejed állandó jelenség, és nem tűnik el később, akkor érdemes lehet orvoshoz fordulni, hogy kizárják az egészségügyi problémákat.
Hát 20 fok van a szobámba. A vérnyomásom 110-120/65-75 szokott lenni 60-70-es nyugalmi pulzussal. Cukrom nem magas.
Csak akkor hideg ha ülök meg nem csinálok semmit. De csak így tél fele nyáron nem szokott hideg lenni.
Nem dohányzom!
Pedig járok futni is meg próbálok egészségesen enni.
Mit lehet tenni ez ellen?
Igen heti 3 szor 5-6 km-ert futok.
Folyadék pedig napi 2-3 liter vizet iszok meg.
Akkor csak azt tudom javasolni, hogy sétálj meg nyújts többet ezek mellett. Most rákerestem és a futást pont nem írták, hogy segítene a vérkeringés javításán, inkább séta, torna, bicikli, úszás, ami direkt erre is jó. Attól még a futás se árt, csak nem ez fogja megoldani a problémádat.
Olvass utána kicsit te is jobban, csomó cikket fogsz találni a témában.
És olyan kérdésem van hogy ha tegyük fel rosszabb a vérkeringésem akkor ebbe akár belehalhatok vagy most nagy bajom lesz tőle?
25/F vagyok. 175 cm és 72 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!