Milyen érzés hányni?
Nagyon rossz, enyhén fogalmazva.
Eleve normális körülmények között egy természetellenes folyamat, hiszen az emésztőrendszerben, nyelőcsőben ilyenkor ellenkező irányban közlekedik az elfogyasztott táplálék, mint ahogy rendeltetés szerint kellene haladnia. Ilyen mormális kőrülmények között nem jöhetne létre, így eleve ártalmas és megterhelő a szervezet számára a kivitelezése. Hányás során emésztőnedvek törnek fel a nyelőcsőben, így kellemetlen ízű keserű, epés, savas anyagok marják meg a torkodat, a "fejedben" nagyon erős nyomás keletkezik ahhoz hogy ki tudd "okádani" a hányadékot, így megfájdul a fejed, a szemed könnyezni kezd, a fejedben erőteljes nyomást érzel. A szájüregben, az orrüregben és a fogak között pedig szintén érezni lehet a hányás megtőrténte után a keserű, kellemetlen, savas ízt, kiegészítve azzal, hogy még a megrágott, félig emésztett ételdarabkák is jelen lesznek az orrodban és a fogaid között. Az íz és a szag is kellemetlen amit maga után hagy az emésztőnedveknek köszönhetően.
Nem kívánom az ellenségemnek sem...
Az #5-ös válaszoló jól leírta. Borzasztóan rossz. Nem hiába van fóbiám tőle. Szerencsére nem szoktam hányni. Legutóbb 4 éve hánytam azért, mert egy nagy csomag kék Orbit tömtem az arcomba egyszerre, pedig tudtam jól, hogy ha nagy mennyiséget veszünk be, akkor annak hashajtó hatása van. 2-szer hánytam azon a napon. Egy rémálom volt tényleg. És 4 éve van föbiám tőle.
Szóval addig örülj, amíg nem kell hánynod.
Maga a hányás már nem rossz.
Az előtte lévő egyre erősebb émelygés, nem lehet normálisan járni, mert görcsöl is a gyomor, hol izzadsz hol a hideg ráz, ezerszer szrabb. MEg a tudat, hogyha pl nem otthon vagy, hanem valahol, akkor van-e zacskód, vagy mindent összehánysz magad körül :(
A hányás az már akaratlan.
A bulimiára nem térek ki.
Valóban az előtte lévő rosszullét, hányinger, émelygés is borzasztó. Meg a tudat, hogy reméled, nem fogsz hányni, de egyre csak rosszabbul vagy…
A hányás maga fájdalmas is, nagy erővel húzódnak ott össze az izmaid, plusz nem kapsz közben levegőt. Azért imádkozok, hogy ne legyen hányós terhességem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!