Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogy lehetne normálisan...

Hogy lehetne normálisan kialudnom magam hétközben, hogy ne hétvégén kelljen 12-13 órákat aludnom?

Figyelt kérdés

Hétköznaponként éjszaka rosszul is alszok és keveset is (4-6 órát max). Természetesen ennél többet próbálok, úgy fekszem le hogy legalább 7 órám legyen, de nehezen alszom el és minden éjjel felébredek, stb.

Hétvégén viszont épp ellenkezőleg, úgy alszok mint a tej, napi 12-13 órát - és simán tudnék többet is, de már így is brutál sok időt vesz el a napból.

Szóval most az van hogy hétközben végig kimerült, fáradt, nyúzott vagyok, a hétvégémnek meg a fele elmegy arra hogy próbálom kipihenni.

Mit tudnék tenni ez ellen? Hogy lehet jól aludni hétköznap is?

2022. nov. 29. 09:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

7 órát aludni nem lenne fölösleges, de ébren feküdni az ágyban órákig, na az már időpazarlás szerintem.

"Mivel töltöd az időt 9-től 11-ig?"

Változó. Kvázi ez a napi szabadidőm. Most a vb alatt pl megnézem az esti meccseket, amúgy olvasok, filmezek, ha maradt még valami házimunka akkor megcsinálom.

2022. dec. 2. 07:33
 12/18 anonim ***** válasza:

A képernyőket 1-1,5 órával lefekvés előtt jó kikapcsolni, ha javítani akarsz az alvási szokásaidon, mert a kék fényük ébren tart (akkor is, ha éjszakai fényre állítod).

"ébren feküdni az ágyban órákig, na az már időpazarlás szerintem"

Az tényleg nem jó, ha nem is álmos az ember és mégis ágyban marad. Olyankor jobb felkelni és mondjuk a kanapén ücsörögve olvasgatni valami nyomtatott könyvet, és csak akkor visszafeküdni, amikor már érezzük az álmosságot.

2022. dec. 2. 21:45
 13/18 A kérdező kommentje:

Ha ez számít, akkor projektoron nézek mindent, nem tv-n vagy monitoron. De akkor is ugyanúgy nem tudok aludni, ha olvasok este. (Könyvet vagy háttérvilágítás nélküli ebookot)

2022. dec. 5. 12:12
 14/18 anonim ***** válasza:
A projektornak még nagyobb fénye van, mint kb. bármi másnak, ha jól tippelek, úgyhogy azt főleg hanyagolnám.
2022. dec. 5. 19:41
 15/18 A kérdező kommentje:

Kisebb fénye van mint a tévének.

De mint írtam, ha nem használom akkor se változik semmi.

2022. dec. 6. 09:07
 16/18 anonim ***** válasza:

Ha nem használod... Na de mennyi ideig nem használod? Azért ez nem olyan, hogy egyik napról a másikra remélhető, hogy megoldódik minden...

Ha tudsz angolul, hallgasd, olvasd Matt Walkert meg Matthew Hubermant, ők tudhatnak segíteni.

https://www.youtube.com/watch?v=lRp5AC9W_F8

[link]

2022. dec. 6. 17:28
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszi, el fogom olvasni.

Mindenesetre inkább vagyok ilyen fáradt, mint hogy kvázi soha többé ne nézhessek semmilyen sportot, filmet, sorozatot. Szóval ha ez a probléma akkor nem fog megoldódni, ez van. :/

2022. dec. 6. 17:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Hétvégén is nézheted. És nagyon fontos, hogy kialudd magad. Ezek ketten nagyon el tudják magyarázni, hogy mi minden miatt, ha rájuk keresel a youtube-on meg itt-ott. :)
2022. dec. 6. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!