Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A magyarok miért félnek a...

A magyarok miért félnek a hidegtől?

Figyelt kérdés
Sok ember akivel találkoztam direkt kérte, hogy ne hűtött italt adjak neki. Jeget nem tesznek az italokba, légkondicionálót nem használják, sok helyen nincs is. Idén nyáron látogattam az idős nagyszüleim, azt mondták azért nincs klímájuk, mert betegek lennének tőle, inkább szenvedtek a 30 fokos lakásban. Szüleim félnek klímát használni, alig bírtam aludni amikor náluk voltam. Akiket eddig kérdeztem az: félt, hogy megfázik, vagy megfájdul a torka, vagy huzatot kap a füle, bár ez utóbbit végképp nem értem. Mitől alakult ki ez?

2022. nov. 25. 21:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%
Mert itt sok ember puhány. Némely emberen még 25 fokban is kötött sapka van kis túlzással.
2022. nov. 25. 21:58
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Mert a klímát max. a kinti hőmérséklettől 10 fokkal lehetne hidegebbre állítani egészségügyi okokból. Mégis, 40 fok mellett is van, aki 21 fokra képes beállítani, mert neki az esik jól. Emiatt az érzékenyebbek mind megfáznak, huzatot, torok-, vagy akár tüdőgyulladást kapnak. Mivel a legtöbb ember már járt így, és nem akar vitákat, inkább ellene van a klímának.
2022. nov. 25. 22:01
 3/19 Darius- ***** válasza:
51%
Nem szoktak hozza
2022. nov. 25. 22:16
 4/19 A kérdező kommentje:

"Emiatt az érzékenyebbek mind megfáznak, huzatot, torok-, vagy akár tüdőgyulladást kapnak."

Erről van valami hivatalos kutatás? Mert ezt nehezen hiszem el. Nálunk akkor az ország fele beteg lenne állandóan. Én konkrétan úgy alszom, hogy fújja rám a hideget. Kocsiban is állandóan megy a klíma, és nem lett bajom tőle egyszer sem.

2022. nov. 25. 22:18
 5/19 anonim ***** válasza:
2022. nov. 25. 22:28
 6/19 anonim ***** válasza:
52%

- Azért nem kérek hideg italt mert megfájdul tőle a torkom.

- Azért nem kérek bele jeget, mert csak kiszorítja a drága innivalót.

- Az idősekben meg vannak ilyen rigolyák, hogy minden rossz ami nem olyan mint ezelőtt 40 évvel. Mert ugye nem értik a technikát ezért félnek tőle. Ezzel nem tudsz mit csinálni, a korral jár.

2022. nov. 26. 00:25
 7/19 anonim ***** válasza:
54%

Alapvetően NEM a hidegtől kapunk felsőlégúti fertőzést. Ok, néha hozzájárulhat, de ennyi erővel a stressz is.

A felsőlégúti fertőzés az FERTŐZÉS, zárt, szellőzetlen térben az emberbe jut a vírus és ha az ember fogékony, kialakulnak a tünetek. Csakhogy ősztől tavaszig gyakrabban vagyunk szellőzetlen, zárt térben és a kinti idő is gyakrabban kedvez a vírusok fertőzőképesen maradásának.

Még egyszer: biztosan hozzájárul a hideg olykor, de sok más dolog is.

Amúgy én is kivagyok attól, hogy a magyarok milyen fázósak.

Könyörgöm, NEM trópusi éghajlat, itt természetes körülmények között az év kis részén van 25 fok vagy afelett és az éves középhőmérséklet tizenfok lehet.

Nem létező tköm tele van a 26-27 fokos lakásoktól, 24-27 fokos irodáktól, ahol felkötött hajjal, pólóban válok funkcióképtelenné a leesett vérnyomástól. És a meleg ellen nem lehet védekezni.

Nyáron van, éves szinten összesen pár hétig 25-27 fok és az is hőségriadó. F....ért van értelme ennyire felfűteni.

Romlik az alvás minősége, romlik a koncentrációs készség, gyakoribb a fejfájás MINDENKINÉL. Valamint ha a hidegtől kapsz el egy náthát valóban, na annak EZ az oka. A nyálkahártyád részben ki van száradva, részben a néhány meleg augusztusi, júliusi héten él egész évben.

Agyrém, hogy az irodaházban azt mondták, 19 fok lesz az alaphőmérséklet, pluszmínusz 3 rendszerben állítható, tehát 22

Ami a munkavédelem által meghatározott TETEJE.

Erre pólóban voltam egész nap, csak annyi, hogy végre legalább pólóban nem punnyadtam be. Biztos nem 22 fok volt.

Bocsi kérdező, lényegében ugyanazt nem értjük, azt hiszem.

2022. nov. 26. 07:56
 8/19 anonim válasza:
40%

Előző:

Egyetértek. Pl. kinn az USA-ban, a legnagyobb melegben sincs 21-23 foknál több a lakásokban, irodákban.

Itt Európában divat csak a klímát utálni, és furán nézni, pedig a klíma ma már nem luxus, hanem alap.

"Mert a klímát max. a kinti hőmérséklettől 10 fokkal lehetne hidegebbre állítani"

Tehát ha van kinn 40 fok, benn legyen 30? Ez hülyeség. Olyan hőmérsékletre kell állítani, ami jól esik.

Én munka közben bírom a meleget, de otthon pihenni szeretnék, azt meg hűvös helyen lehet. Persze ne legyen

20-22 fok alatt sem, az már valóban túlzás.

Egy kis olvasnivaló:

[link]

Igen, klímás lakásban tovább élnek az emberek, bármennyire is divat Európában még mindig kígyót-békát köpködni "szegény" légkondira.

2022. nov. 26. 10:29
 9/19 anonim ***** válasza:
35%

8

Nyáron 29-30 fok az irodában, mert "megfáznak", télen 26, persze vérnyomásemelő gyógyszert nem írnak fel.

2022. nov. 26. 11:08
 10/19 anonim ***** válasza:
65%

2.

Tehát a bent lévők azért ücsörögjenek 28-30 fokban, mert hátha valaki bejön a 38-ból? Mi több, ha bent csak 25 van még a fűtést is tekerjük rá? Bent 22 fok körül a normális, pont. Akármennyi van kint.

Ez a huzatot kap, ez is mi? Odakint 90%-ban fúj a szél, akkor egész életében ki sem mozdul?

2022. nov. 26. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!