Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan szokjak le a politikai...

Hogyan szokjak le a politikai hírek fogyasztásáról?

Figyelt kérdés

A mostani, főleg a magyar kormány által nyújtott kommunikáció, valamint kormányzati lépések egyre jobban felháborítanak, és valamiért késztetést érzek rá, hogy folyamatosan lessem a politikai híreket. Mára már úgy érzem, hogy kezdek besokallni tőlük, és a munkámat is sokszor megszakítom hogy lecsekkoljam az újabb híreket.

Valaki tud erre valamilyen praktikát, hogy ne foglalkozzak az ilyen hírekkel? Próbáltam már kerülni a híroldalakat, de szinte már egy függőség alakult ki, mintha vágynék a meghökkenésre, mert tudom hogy a következő hír is valószínűleg egy újabb eszetlen nyilatkozat lesz.

2022. okt. 20. 11:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy digitális detox kéne neked. Kapcsolj ki és tegyél el minden kütyüt, ami nem feltétlenül kell a munkádhoz, és amit éppen csinálsz, abban próbálj teljesen "jelen lenni" (hogy ne vonja el a figyelmedet a hírolvasási kényszer). Eleinte biztos, hogy nem lesz egyszerű, de ahogy rászoktál, úgy le is lehet szokni.
2022. okt. 20. 11:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi a munkád? Kötődik számítógéphez? Ha igen, mennyire szigorú a cégnél a magáncélú internethasználati protokoll? Lehet valamennyire híroldalakat nézni?

Mondjuk igen digitális detox kellene, de ha nem fordulsz orvoshoz ezzel és ha a munkahelyeden a főnök nem közli veled, hogy [neved], látom nagyon sokat nézed az xxxxxxxxx [híroldal], ha így folytatod, ki leszel rúgva, vagy ha magad nem gyakorolsz önmérsékletet ezzel kapcsolatban, akkor borítékolhatóan, azaz garantáltan nem fog változni semmi.

2022. okt. 20. 11:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj ilyen weboldalakra, híroldalakra. Határozd el, és tarts ki az elhatározásod mellett.

Igen, ez függőség.

Az a baj, hogy az esetek többségében csak másféle függőséggel szokták helyettesíteni..... Pl. gyakorizás. :-D

Menj sportolni. Fuss, bicajozz, stb. stb. Menj IRL társaságba.

2022. okt. 20. 11:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hasznosak.

Igen, a munkám számítógéphez kapcsolódik, így mindig adott a lehetőség. Nem tart olyan régóta ez, inkább az utóbbi időkben függtem rá nagyon, mostanában elég sok történés van. A digitális detoxon már gondolkoztam, azzal az a bajom, hogy a digitális eszközök hasznos részét is elvenné tőlem. Illetve volt hogy már próbálkoztam hasonlóval, jól is éreztem magam, de aztán később olyan voltam, mint amikor falásrohamot kap a koplalással fogyni próbáló személy, és még jobban toltam hírfogyasztást.

Valóban többet kéne a természetben lennem és sportolnom, ez egy jó megoldás lehet.

2022. okt. 20. 13:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Munkahelyeden a munkáddal foglalkozz!

Mondjuk nehéz azt mondani, hogy ne nézd a híreket, ha erre a kommentemre kisütöd, hogy pl. újságíró vagy valamelyik híroldalon, akkor nyilván nem kivitelezhető.

Ha nem az vagy, akkor munkahelyen foglalkozz a MUNKAHELYI feladattal.

Otthonra tippek:

1. Vannak mindenféle szűrőprogramok (amiket be lehet állítani, hogy napi teszem azt 20 percet engedjen x oldalakat nézni).

2. Mit értesz az alatt, hogy - és most a 4.-ben leírt válaszhozzászólásodból idézek: "A digitális detoxon már gondolkoztam, azzal az a bajom, hogy a digitális eszközök hasznos részét is elvenné tőlem." Mi a hasznos része, kinek hasznos, milyen értelemben és miért hasznos?

3. Ha téged zavar, akkor megoldások

a) Nem tudom, milyen korú vagy, kivel élsz (élsz-e együtt valakivel), mondd meg Neki(k), hogy Pisti/Erika(ahogy szólítod őket)/Apu/Anyu(aki(v/kkel együtt élsz), szóljatok rám 20 perc után, ha netezni láttok, 40 perc után meg vegyétek el tőlem.

b) Munkahelyen a munkáddal foglalkozz! Ha nincs munkád, akkor kérj! (Olyan nincs, hogy valakinek fizetnek, munkaszerződése van, nem rúgják ki és csak azért tartják ott, hogy tengjen-lengjen.)

2022. okt. 20. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!