Hogyan szokjak le a politikai hírek fogyasztásáról?
A mostani, főleg a magyar kormány által nyújtott kommunikáció, valamint kormányzati lépések egyre jobban felháborítanak, és valamiért késztetést érzek rá, hogy folyamatosan lessem a politikai híreket. Mára már úgy érzem, hogy kezdek besokallni tőlük, és a munkámat is sokszor megszakítom hogy lecsekkoljam az újabb híreket.
Valaki tud erre valamilyen praktikát, hogy ne foglalkozzak az ilyen hírekkel? Próbáltam már kerülni a híroldalakat, de szinte már egy függőség alakult ki, mintha vágynék a meghökkenésre, mert tudom hogy a következő hír is valószínűleg egy újabb eszetlen nyilatkozat lesz.
Mi a munkád? Kötődik számítógéphez? Ha igen, mennyire szigorú a cégnél a magáncélú internethasználati protokoll? Lehet valamennyire híroldalakat nézni?
Mondjuk igen digitális detox kellene, de ha nem fordulsz orvoshoz ezzel és ha a munkahelyeden a főnök nem közli veled, hogy [neved], látom nagyon sokat nézed az xxxxxxxxx [híroldal], ha így folytatod, ki leszel rúgva, vagy ha magad nem gyakorolsz önmérsékletet ezzel kapcsolatban, akkor borítékolhatóan, azaz garantáltan nem fog változni semmi.
Ne menj ilyen weboldalakra, híroldalakra. Határozd el, és tarts ki az elhatározásod mellett.
Igen, ez függőség.
Az a baj, hogy az esetek többségében csak másféle függőséggel szokták helyettesíteni..... Pl. gyakorizás. :-D
Menj sportolni. Fuss, bicajozz, stb. stb. Menj IRL társaságba.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak.
Igen, a munkám számítógéphez kapcsolódik, így mindig adott a lehetőség. Nem tart olyan régóta ez, inkább az utóbbi időkben függtem rá nagyon, mostanában elég sok történés van. A digitális detoxon már gondolkoztam, azzal az a bajom, hogy a digitális eszközök hasznos részét is elvenné tőlem. Illetve volt hogy már próbálkoztam hasonlóval, jól is éreztem magam, de aztán később olyan voltam, mint amikor falásrohamot kap a koplalással fogyni próbáló személy, és még jobban toltam hírfogyasztást.
Valóban többet kéne a természetben lennem és sportolnom, ez egy jó megoldás lehet.
Munkahelyeden a munkáddal foglalkozz!
Mondjuk nehéz azt mondani, hogy ne nézd a híreket, ha erre a kommentemre kisütöd, hogy pl. újságíró vagy valamelyik híroldalon, akkor nyilván nem kivitelezhető.
Ha nem az vagy, akkor munkahelyen foglalkozz a MUNKAHELYI feladattal.
Otthonra tippek:
1. Vannak mindenféle szűrőprogramok (amiket be lehet állítani, hogy napi teszem azt 20 percet engedjen x oldalakat nézni).
2. Mit értesz az alatt, hogy - és most a 4.-ben leírt válaszhozzászólásodból idézek: "A digitális detoxon már gondolkoztam, azzal az a bajom, hogy a digitális eszközök hasznos részét is elvenné tőlem." Mi a hasznos része, kinek hasznos, milyen értelemben és miért hasznos?
3. Ha téged zavar, akkor megoldások
a) Nem tudom, milyen korú vagy, kivel élsz (élsz-e együtt valakivel), mondd meg Neki(k), hogy Pisti/Erika(ahogy szólítod őket)/Apu/Anyu(aki(v/kkel együtt élsz), szóljatok rám 20 perc után, ha netezni láttok, 40 perc után meg vegyétek el tőlem.
b) Munkahelyen a munkáddal foglalkozz! Ha nincs munkád, akkor kérj! (Olyan nincs, hogy valakinek fizetnek, munkaszerződése van, nem rúgják ki és csak azért tartják ott, hogy tengjen-lengjen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!