Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől puffad fel a hasam...

Mitől puffad fel a hasam amikor keveset eszem?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre ,ha keveset eszem és már jó ideje érzem,hogy éhes vagyok,akkor mindig nagyon felpuffad a hasam.Mi okozza ezt?
2022. okt. 17. 19:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
34%
Nekem a túl sok gyomorsav csinál ilyet.
2022. okt. 17. 19:56
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Ugyanaz okozza, ami az etiop gyerekeknel is. Egyel rendesen es nem lesz ilyen.

Vagy nyeled a levegot. Nem tudom, ez mennyire gyakori ugy altalanossagban az emberek kozott, de velem ritkan elofordul.

2022. okt. 17. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Az egyoldalú étkezés is okoz puffadást. Egyél inkább sokszor keveset a nap folyamán, változatosan.
2022. okt. 17. 20:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem gyomorsavtúltengéstől volt ilyn panaszom. Kaptam rá savlekötőt, de igazán a gyakori, kis étkezések hozták rendbe. Az sem mindegy mit eszel. Éhes, üres gyomorra nem túl jó puffasztó ételekt enni.
2022. okt. 17. 21:00
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Mert nem eszel eleget.

Úgy általánosságban mennyit eszel egy nap? Mert én anorexiásként puffadtam mindentől.

2022. okt. 18. 08:13
 6/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó:Reggel és délben 1-2szelet piritós vagy magos kenyér egy-két kocka sajttal,esetleg zöldsèggel.Délutàn leves vagy főzelék,vagy pároltzöldség rizzsel,vagy bulgurral.
2022. okt. 18. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon kevés, ill. fura, hogy ebédre hideg kaját eszel, du.viszont főtt ételt. Hol marad a reggeli, vacsora? A köztes étkezésről nem is beszélve.

Nem tudom hány éves vagy, mennyi energiát égetsz el naponta, de egy BMI kalkulátorral ezt ellenőrizni tudod.

A legfontosabb! Ne hagyd, hogy -sokáig- éhes maradj! Az valóban együtt járhat puffadással, rossz közérzettel.

2022. okt. 18. 21:12
 8/11 A kérdező kommentje:

Sajnos a munkahelyemen nem megoldható a főtt étel,ezért délutàn főzök amikor hazaérek.

36 éves 2 gyermekes anyuka vagyok.2. Terhességem után fogytam 40kilót.Akkor megfogadtam,hogy soha többé nem leszek olyan túlsúlyos,mint a fogyás előtt.Jelenleg 170 centi vagyok és 74-75 kg.Korai menopauzám is van sajnos,ami együtt jár sok kellemetlen tünettel.

2022. okt. 18. 21:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Így már értem. Nem baj az ha du. eszel főtt ételt, lényeg, hogy eszel. Pajzsmirígy működésed rendben van?

Az nagyon is dicséretes, hogy nem akarsz túlsúlyos lenni, de az éhséget ne tűrd sokáig, mert nem az tartja meg a súlyt és valóban puffadhatsz tőle.

Családunkban volt korai klimaxos hölgy. Ő 12 évig hormontablettát szedett, ami minden kellemetlen tünetét megszüntette. Nem mellesleg védte a szívét, csontjait, izmait, a fogakat stb. Jótékony volt.

2022. okt. 19. 19:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem,hogy az anorexia miatti puffadás hogy múlt el?

Nekem szinte minden főtt étel elfogyasztása után puffad a hasam.Mit tehetnèk ezellen?Nagyon rossz ez és szeretném ha elmúlna.

Ja és azt nem íttam,hogy emetofóbiám is van(hányás fóbia).Emiatt csomó mindent nem merek megenni..

2022. okt. 21. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!