Általánosságban elmondható, hogy aki egészségesen étkezik, és rendszeresen mozog, az tovább él, vagy tovább marad egészséges?
Nem. A genetika dönt.
Én egészségesen étkezek, nem dohányzok, heti 1-2x iszok pl bort, mégis tropák az ízületeim.
Nagyapám dohányzott, borozott, kenyéren zsíros ételen élt, 89 éves korában halt meg, antialkoholista, nagymamám meg pl. 64 évesen
Azt nem tudom, hogy hosszabb életed lehet-e ezektől, de biztos tartalmasabb. Pl, ha mozogsz/futsz/sportolsz, akkor van plusz egy hobbid az életedben, amivel netalántán még sikereket is érhetsz el-mondjuk sikerül lefutnod "x km-ert" vagy valami. Nem mellékesen a vérkeringésednek nagyon jót tesz.
Ez azért fontos, mert nem mindegy, hogy leélsz 90 évet fáradtan, depisen, hátfájósan stb vagy élsz 75 évig, de azt kimaxolod és átéled minden percét. A sport is egy eszköz lehet ebben.
Az meg, hogy mi az "egészséges" étel az emberfüggő. Én pl tészta/kenyérfélék nélkül nem tudom, mit kezdenék magammal, de van, aki a gyümölccsel van így, más meg a paleo kajával. Attól is függ, hogy mihez van szokva a szervezeted.
Kicsit hosszú lenne kifejteni, de a bélflórád a kedvenc kajáidhoz alkalmazkodik- tehát egyedi igényei vannak.
Persze érdemes dokival is konzultálni, ha erősebb immunrendszerre vágysz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!