Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha kávéfüggő lettem, hogyan...

Ha kávéfüggő lettem, hogyan tudnék leszokni?

Figyelt kérdés

17éves vagyok és nagyon szeretem a kávét és a cappucino-t,főleg a hatását.

Eddig minden nap regggelente egy kávéval insítottam,mivel nagyon fáradékony típus vagyok.Az utóbbi időben pedig azt vettem észre,hogyha kimarad egy adag akkor szinte használhatatlan vagyok.Sőt most már azt is érzem hogy a naponta megivott csészénél több kell ahhoz,hogy ne legyek fáradt....hogyan oldhatnám meg koffein nélkül,hogy ne legyek ennyire dekoncentrált?

2008. dec. 22. 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Szia! Napi 1-2 kávé vagy cappucino nem túl sok, ha ennél többet nem iszol, nem lesz semmi gondod.

Amivel viszont a fáradtságot egészen jól el lehet felejteni, az egy vitaminkészítmény, a Flavon Max. Nekem nagyon bevált, terjesztőktől lehet hozzájutni, gyógyszrtárban nem kapható. Egyszerűen fantasztikus! Ha érdekel bővebben és nem tudsz hozzájutni, írj privit, segítek.

2008. dec. 22. 12:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is imádom a capuccinót, nem is akarok róla leszokni. Talán kipróbál6nád, hogy a fele kávét helyettesíted malátával, ízre hasonló, a tudatodat meg be tudod csapni, hogy kávét iszol, így hatni fog. Aztán szép lassan egyre nagyobb százalékban pótold malátával, míg a végén nem lesz szükséged kávéra. Egyébként még mindig jobb, mintha kólát (kátrány) vagy energiaitalt (EEEEE) innál.
2008. dec. 22. 12:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Ilyen gondom nekem is volt, ráadásul még az sem tetszett a dolgoban, hogy a fogaim kezdtek besárgulni.

(Amúgy napi 5-8 kávét, vagy ennek megfelelő koffeintablettát fogyasztottam)

Én egyszerűen annyit tettem, hogy nem iszok és kész.

Max heti 1 cappuccinót.

A hatás annyi lett, hogy kb 1 hétig álmos voltam mindig, majd egyre jobban kezdtem magamhoz térni.

Nekem kellett egy másfél hónap mire teljesen helyrejöttem, de így sokkal jobb.

A fogaim is újra fehérek, és olyan 3 hónapja nem iszok kávét.

Egyébként diétás célokból kezdtem el inni, de ahogy Te is írtad, egy idő után nem hatott, mivel hozzászokott a szervezetem.

Lényegében a kávé az drog, tehát mondhatni, hogy drogos voltam és sikerült leszoknom! :)

Úgyhogy tanácsolom minddenkinek, hogy szokjon le róla! Hosszú távon nem tesz jót és látjuk a hatásait, később egyre jobban viszont a mellékhatásait. :(

B.P.

2008. dec. 22. 13:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha már 17 évesen fáradt vagy és kávéval pörgeted magad, mit fogsz csinálni az egyetemen? Amfetamint tolsz? hagyd a kávét meg a társait egyelőre, mert nincs rá szükséged. Gimis koromban reggelente kakaóztam, tedd te is azt.
2008. dec. 22. 15:29
 5/6 anonim ***** válasza:

A kávét cseréld le koffeinmentes gabona kávéra!

De a legjobb ha a reggeli kávé helyett igyál egy nagy pohár tiszta vizet!!! Ha követed ezt a tanácsod egyre éberebb leszel. A kávé ugyanis dehidratál.

2008. dec. 23. 00:45
 6/6 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszi a válaszokat!:D
2008. dec. 23. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!