Ha kávéfüggő lettem, hogyan tudnék leszokni?
17éves vagyok és nagyon szeretem a kávét és a cappucino-t,főleg a hatását.
Eddig minden nap regggelente egy kávéval insítottam,mivel nagyon fáradékony típus vagyok.Az utóbbi időben pedig azt vettem észre,hogyha kimarad egy adag akkor szinte használhatatlan vagyok.Sőt most már azt is érzem hogy a naponta megivott csészénél több kell ahhoz,hogy ne legyek fáradt....hogyan oldhatnám meg koffein nélkül,hogy ne legyek ennyire dekoncentrált?
Szia! Napi 1-2 kávé vagy cappucino nem túl sok, ha ennél többet nem iszol, nem lesz semmi gondod.
Amivel viszont a fáradtságot egészen jól el lehet felejteni, az egy vitaminkészítmény, a Flavon Max. Nekem nagyon bevált, terjesztőktől lehet hozzájutni, gyógyszrtárban nem kapható. Egyszerűen fantasztikus! Ha érdekel bővebben és nem tudsz hozzájutni, írj privit, segítek.
Ilyen gondom nekem is volt, ráadásul még az sem tetszett a dolgoban, hogy a fogaim kezdtek besárgulni.
(Amúgy napi 5-8 kávét, vagy ennek megfelelő koffeintablettát fogyasztottam)
Én egyszerűen annyit tettem, hogy nem iszok és kész.
Max heti 1 cappuccinót.
A hatás annyi lett, hogy kb 1 hétig álmos voltam mindig, majd egyre jobban kezdtem magamhoz térni.
Nekem kellett egy másfél hónap mire teljesen helyrejöttem, de így sokkal jobb.
A fogaim is újra fehérek, és olyan 3 hónapja nem iszok kávét.
Egyébként diétás célokból kezdtem el inni, de ahogy Te is írtad, egy idő után nem hatott, mivel hozzászokott a szervezetem.
Lényegében a kávé az drog, tehát mondhatni, hogy drogos voltam és sikerült leszoknom! :)
Úgyhogy tanácsolom minddenkinek, hogy szokjon le róla! Hosszú távon nem tesz jót és látjuk a hatásait, később egyre jobban viszont a mellékhatásait. :(
B.P.
A kávét cseréld le koffeinmentes gabona kávéra!
De a legjobb ha a reggeli kávé helyett igyál egy nagy pohár tiszta vizet!!! Ha követed ezt a tanácsod egyre éberebb leszel. A kávé ugyanis dehidratál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!