Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szívinfarkus vagy gerincferdülés?

Szívinfarkus vagy gerincferdülés?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hónapja kezdődött minden. Itthon vagyok egész nap punnyadok, mozgásszegény életmódom van. A szegycsontomnál tompa fájdalmam van. De nem mindig hanem csak óránként erősödik fel. Fel tűnt már, hogy van olyan órák amikor marár nem is fáj. csak a gerincemnél ahol van a ferdülés. Volt már hasonló tüneteim 2016-ban és akkor megállapították, az orvosok, hogy gerincferdülésem van. Akkor is ugyan ilyen tüneteim voltak (szegycsontomnál fájt, tompa szúrásokat is éreztem/érzek, és pont ott van a ferdülésem is). voltam olyan bátor, hogy rákerestem, hogy a szívinfarktusra, és ilyen tüneteim van. Amióta el olvastam, azóta ezen rágódok, hogy mim van. Tudom, hogy el kéne menni orvoshoz vele, de kedden megyek TSH-ra (pajzsmirigy vérvételre), és szeptember végén meg nagy laborra. Szerintetek a gerincferdülés okozhat szívinfarktusos tüneteket?

Kérlek titeket, hogy kíméljetek meg a cinikus válaszoktól.... Mert még csak 21 éves lány vagyok

2022. aug. 17. 12:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

#8 : 21 éves vagyok. Bioszóráról ilyenekre nem emlékszem, de köszönöm a felvilágosításodat. Július 14-én voltam orvosin (diákmunka miatt), és csináltak EKG-t, nem mondtak semmit sem, hogy baj lenne. Beszéltem ismerősökkel, és azt mondták, hogy az EKG-n látni lehetett ha a közel jövőben lenne szívinfarktusom.

21 éves vagyok, 78,6 kg (lefogytam 81-ról (kb 2-3 hónapja voltam ennyi), és 167 cm)

2022. aug. 17. 17:13
 12/15 A kérdező kommentje:

igyekszek, de még nem találtam meg a sportomat. Úszni nem tudok, pedig tanultam és nem megy, futásba még nem merek belevágni, majd ha elég edzett leszek hozzá. Jelenleg a jógával barátkozom

2022. aug. 17. 17:16
 13/15 A kérdező kommentje:

Májusban befejeztem a félévemet a fősulin (ami nagyon seggelős volt), és elkezdtem "falni" a könyveket. és valahogy ülve maradtam. És még annyit sem mozogtam, amennyit előtte. És jött ez az egész gerincferdüléses dolog

2022. aug. 17. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Túlsúlyos vagy, 10 kilót kellene fogynod. Viszont 21 évesen szinte lehetetlen szívinfarktust kapnod, és igen, az EKG jelezte volna, ha valami probléma lenne.
2022. aug. 17. 17:20
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Igyekszek leadni a kilóból

2022. aug. 17. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!